LEGENDARNI PREDRAG PAŠIĆ OTVORIO DUŠU: “Sa Farukom Hadžibegićem sam u vrlo lošim odnosima. Smetalo mu je što sam ja..."

Pašić je ispričao i svoje mišljenje zašto su naši klubovi nekada imali bolje rezultate.

  • Sport

  • 19. Mar. 2024  19. Mar. 2024

  • 1

Legendarni fudbaler Sarajeva i Jugoslavije Predrag Pašić (65) gostovao je u podkastu Balkan Rules.

Pašić je napravio odmak od ponašanja kakva najčešće imaju gosti iz svijeta sporta – i rekao je sve što misli. Upravo zato ga i voli grad Sarajevo i smatra svojom legendom.

Otkrio je kako nema dobre odnose sa nekadašnjim saigračem iz FK Sarajevo Farukom Hadžibegićem, te se prisjetio vremena kada su dijelili svlačionicu bordo kluba.

“Sa Farukom Hadžibegićem sam u vrlo lošim odnosima. Smetalo mu je što sam ja kapiten, i tada i danas imamo probleme jer Faruk uvijek želi da bude najpametniji i najbolji. U to vrijeme zvao je igrače telefonom da me smijene sa funkcije kapitena, kako bi on bio kapiten. Antić je na treningu ponudio da glasamo za novog kapitena, na kraju su samo dva igrača glasali za Faruka, ostali za mene” rekao je između ostalog Pašić.

Punog srca je pohvalio Mehmeda Baždarevića.

“Mi smo se u to vrijeme svi družili, posjećivali smo kafić Mehmeda Baždarevića. Treba znati koliko je Baždarević učinio da Sarajevo osvoji titulu 1985. godine. Dio uprave Željezničara i igrača dogovorio je poraz od Hajduka na Koševu kako bi Splićani bili prvi, Meša to nije znao. Na poluvremenu je tako reagovao na saigrače i zaprijetio im da će za sva vremena nositi sramotu. U drugom poluvremenu Željezničar je stigao Hajduk i tako pomogao Sarajevu da bude šampion”.

Safet Sušić je ipak bio najveći.

“Pape je bio vođa naše generacije. Iako je bio moj saigrač, mogu reći da je bio moj idol.”

Pričao je o stanju u FK Sarajevo danas, ali se prisjetio kako je u Njemačkoj trpio ponižavanja trenera koji ga je stavljao na gol da brani sa rukavicama, kako su mu rukovodioci FS BiH onemugoćili da bude u Komitetu za normalizaciju Saveza, kako mu je nuđeno da bude sekretar Saveza ali da se mora izjasniti kao Srbin i navijač Zvezde, te na kraju i o nezadovoljstvu odnosa Sarajeva prema svojim velikanima.

Pašić je ispričao i svoje mišljenje zašto su naši klubovi nekada imali bolje rezultate.

“Selekcija igrača u najmlađim kategorijama je bila puno veća. Na selekciju na Koševo na probni trening je došlo preko hiljadu dječaka, nakon što smo svi dobili poziv u škole. Zatim, baza nas igrača iz najmlađih selekcija Sarajeva koja je došla do titule prvaka Jugoslavije zajedno je imala preko 400 utakmica. Tek kasnije je ekipa na deficitarnim mjestima nadopunjena igračima poput Jozića ili Musemića”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...