VELIKE VIJESTI IZ SVIJETA FUDBALA; MIJENJA SE PRAVILO ZA OFSAJD: Više neće biti poništavanja golova zbog...

(...) centimetarskih razlika.

  • Zabava

  • 20. Mar. 2024  20. Mar. 2024

  • 0

Bombastične vijesti stižu iz svijeta fudbala, gdje će doći do revolucionarne promjene

Naime, riječ je o pravilu o ofsajdu, koje više neće biti isto. Prema novom prijedlogu, smatraće se da su igrači u ofsajdu samo ako im je čitavo tijelo ispred posljednjeg defanzivca, ili lopte.

Ovu ideju, prije nekoliko mjeseci predložio je nekadašnji trener Arsenala, legendarni Arsen Venger, inače šef razvoja svjetskog fudbala u FIFA-i.

Samim tim, ovo će olakšati posao napadačima, kojima više neće biti poništavani golovi zbog centimetarskih razlika, što je slučaj pogotovo od uvođenja VAR tehnologije.

Takođe treba napomenuti da je “IFAB” (International Football Association Board) dao zeleno svjetlo, te će novo pravilo biti isprobano u mnogim nižim ligama svjetskog fudbala.

Nema sumnje da će ova promjena obradovati i navijače, a ostaje nam da vidimo kakve će biti reakcije samih fudbalera.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...