NASTAVLJA SE VRIJEĐANJE BEĆIROVIĆA, POSLIJE DODIKA - NEŠIĆ: Uporedio ga sa Kalimerom, tvrdi da Sarajevo...

Nešić je poručio da je regionalna saradnja i normalizacija odnosa, također, jedan je od zahtjeva EU aludirajući da je "Vaskršnji sabor" RS-a i Srbije navodno predstavlja pozitivan primjer te saradnje.

  • Vijesti

  • 20. Mar. 2024  

  • 7

Nakon što je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović kazao da je najava održavanja "velikog Vaskršnjeg sabora" Srbije i manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS apsolutno neprihvatljiva u demokratskom i civiliziranom svijetu., oglasio se i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić te je Bećirovića uporedio sa Kalimerom.

"'Vaskršnji sabor' RS-a i Srbije nije usmjeren protiv bilo koga niti protiv bilo čega, nego je afirmisanje ekonomskih i kulturnih projekata između RS-a i Srbije. Od toga će koristi imati ne samo oni koji žive u RS-u, a među njima ima i Bošnjaka, nego i cijela BiH", izjavio je Nešić navodeći da svaki ekonomski projekat u RS-u znači i ekonomski napredak cijele BiH.

"Bošnjački član Predsjedništva, umjesto demagogije, tužakanja i politike svađa, trebao bi za početak pročitati član 3.2. Ustava BiH koji glasi: 'Entiteti imaju pravo da uspostave specijalne paralelne odnose sa susjednim državama, u skladu sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom BiH'", kazao je Nešić.

Nešić je poručio da je regionalna saradnja i normalizacija odnosa, također, jedan je od zahtjeva EU aludirajući da je "Vaskršnji sabor" RS-a i Srbije navodno predstavlja pozitivan primjer te saradnje.

"Šta ima loše u tome što Srbija i RS prave autoput od Kuzmina preko Rače i Bijeljine ka Banjoj Luci. Tim autoputem se voze i Bošnjaci, Bošnjaci iz Janje će također lakše plasirati svoje poljoprivredne proizvode!? Šta je loše u brojnim ekonomskim projektima koji su otpočinjani na ranijim zajedničkim sjednicama vlada RS-a i Srbije?", upitao je Nešić optuživši Bećirovića da sije netrpeljivost i protivi se ekonomskom napretku. 

"Umjesto toga Bećirović bi nam mogao nabrojati koliko je to on investitora doveo u FBiH? Koji je njegov doprinos boljem životu? Srbija je pokrenula projekat povezivanja Novog Pazara i Sarajeva, i ostala joj je još jedna dionica da se uradi, a Sarajevo još nije mrdnulo prstom niti definisalo trasu. Rad, a ne demagogija, vode napretku i razvoju",  kazao je Nešić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...