DODIKOVO LICEMJERJE BEZ GRANICA: LGBT osobe treba protjerati na ostrva i zabraniti im pristup obrazovnim institucijama - osim ako nisu Ana Brnabić

Dodikovi homofobni stavovi evidentno se ne odnose na bivšu premijerku, a sada predsjednicu Skupštine Srbije Anu Brnabić

  • Mini market

  • 21. Mar. 2024  21. Mar. 2024

  • 0

- Čestitam Ani Brnabić na izboru za predsjednicu Narodne skupštine Republike Srbije. Siguran sam da će ovu funkciju obavljati odgovorno i da će zastupati i braniti interese Srbije. Kao veliki i dokazani prijatelj Republike Srpske, uvijek će biti naš drag gost za koga znam da će predano raditi na još jačem političkom, ekonomskom, kulturnom i svakom drugom povezivanju Srpske i Srbije - poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u čestitki novoizabranoj predsjednici Skupštine Srbije, Ani Brnabić.

Prije godinu dana, Dodik je zgrozio javnost u regionu i diljem civiliziranog svijeta najavom da će u Narodnoj skupštini RS-a donijeti zakon o pripadnicima LGBT zajednice. Zakon kojim će, između ostalog, kako je kazao Dodik u punom sjaju vlastite homofobije, LGBT osobama biti trajno zabranjen pristup obrazovnim institucijama – vrtićima, školama, fakultetima u RS-u…

"Svim aktivistima te grupacije treba zabraniti pristup školama da propagiraju takve stvari, da se iz udžbenika izbaci sadržaj te vrste, a čak i da pokušamo da vidimo kako kroz mreže da to regulišemo jer je sve ekspanzivnije prisustvo takvih sadržaja i ja mislim da to zagađuje javni prostor, društveni prostor i ja mislim da to treba eliminisati", rekao je Dodik u martu 2023. te zaključio da pripadnike LGBT zajednice treba protjerati na “mjesta, ostrva po svijetu gdje je to normalnost”.

"Imate mjesta, ostrva, ovo je naš način života, idite tamo", poručio je Dodik.

Dodikovi homofobni stavovi evidentno se ne odnose na bivšu premijerku, a sada predsjednicu Skupštine Srbije Anu Brnabić, deklariranu pripadnicu LGBT zajednice koja već godinama živi sa svojom partnericom Milicom Đurđić, sa kojom ima i petogodišnjeg sina.

Tako je, recimo, u augustu prošle godine predsjednik RS-a zajedno sa članicom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović ponosno ugostio premijerku Brnabić i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji su posjetili općinu Srbac, te proveli neko vrijeme u druženju i fotografisanju sa djecom koja pohađaju vrtić “Srbija”.

Tokom ove, kao i drugih posjeta Ane Brnabić entitetu RS, nije bilo ni riječi o tome da se LGBT osobama treba zabraniti da prilaze obrazovnim ustanovama i da „to treba eliminisati“. Naprotiv, deklarirana lezbijka Ana Brnabić je, kako to ističe Milorad Dodik, uvijek draga i rado viđena gošća u Republici Srpskoj...

(Slobodna Bosna)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...