"IMAT ĆE PRILIKU DA OSJETE DOGAĐAJ": Rusima i Bjelorusima rampa za svečano otvaranje Olimpijskih igara u Parizu

Izvršni komitet MOK odredio je u utorak zastavu posvećenu Rusima i Bjelorusima sa slovima „AIN“ na zelenoj pozadini, kao i kratkom himnom bez riječi, koja će se svirati u slučaju njihove pobjede na Igrama u Parizu.

  • Zabava

  • 21. Mar. 2024  21. Mar. 2024

  • 0

Rusi i Bjelorusi neće učestvovati u paradi sportista na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024. u julu, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

Sportisti iz ovih zemalja koji se kvalifikuju za najveću smotru svjetskog sporta učestvovaće bez svojih zastava i himni zbog ruske agresije na Ukrajinu, koji je počela 2022. godine, prenosi Sport Klub.

Budući da učestvuju „individualno“ kao nezavisni sportisti (AIN) neće moći da učestvuju, ali "imat će priliku da osjete događaj“, rekao je bez dodatnih detalja James Macleod, direktor Olimpijske solidarnosti unutar MOK-a.

Izvršni komitet MOK odredio je u utorak zastavu posvećenu Rusima i Bjelorusima sa slovima „AIN“ na zelenoj pozadini, kao i kratkom himnom bez riječi, koja će se svirati u slučaju njihove pobjede na Igrama u Parizu.

Bez nacionalnih boja, sportista iz dvije zemlje neće biti puno - samo 12 Rusa i sedam Bjelorusa do sada se kvalifikovalo za Olimpijske igre 2024. Stručnjaci olimpijskog tijela predviđaju, "prema najverovatnijem scenariju", da će na Igrama biti ukupno 36 Rusa i 22 Bjelorusa, a da će ih maksimalno biti 55, odnosno 28.

Pošto se kvalifikuju, moraće da izađu pred komisiju koju je uspostavio MOK da potvrdi njihovu podobnost - traži se da nisu aktivno podržavali rusku invaziju na Ukrajinu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...