NAGLI PAD CIJENA: Električni polovni automobili nikada jeftiniji, ovo je razlog…

Vrijednost te razlike čak premašuje izvorno isplaćenu državnu subvenciju u Njemačkoj.

  • Auto

  • 22. Mar. 2024  

  • 0

Prema procjeni konsultantske kompanije Berylls, specijalizirane za automobilsku industriju, električni automobili, koji na tržište rabljenih automobila dolaze s prosječnim rokom zadržavanja od tri godine, kao automobili u leasingu, na primjer, u startu koštaju 43.600 eura. Dakle, kada su kupljeni kao novi automobili, u salonu.

Trogodišnji rabljeni električni automobil sa 60.000 kilometara prijeđenih kilometara u tom je razdoblju prosječno izgubio vrijednost od 57 posto, odnosno 24.800 eura. Prema izračunima stručnjaka, gubitak vrijednosti prosječnog električnog automobila je dvanaest posto, odnosno, oko 5600 eura u usporedbi s benzincem.

Vrijednost te razlike čak premašuje izvorno isplaćenu državnu subvenciju u Njemačkoj. Berylls je analizirao zašto električni automobili brzo gube na vrijednosti.

Novi modeli električnih automobila, s većim dometom i nižim cijenama, ulaze na tržište i izravno konkuriraju mladim polovnim koji su u startu (kao novi) bili skuplji i imaju kraći domet. Zbog toga rabljeni nisu toliko atraktivni. Mnogi rabljeni električni automobili veliki su i skupi SUV-ovi, ne spadaju u kategoriju masovnog tržišta, što ih mnogim kupcima plovnjaka čini nezanimljivima.
Konsultantska kompanija zaključuje da na tržištu polovnih automobila jedva da ima nade za trenutnu generaciju električnih automobila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...