"SB" NA PRESS-u DENISA BEĆIROVIĆA: "Pred nama je veliki posao, a rezultat je demokratska, pravna i ekonomski razvijena BiH" (FOTO)

“Ovo je najvažniji momenat za BiH u 21. stoljeću. BiH je punopravna članica UN, Vijeća Evrope, OSCE, država koja se nalazi pred vratima NATO-a, a o danas smo i u završnoj fazi ulaska u EU”, rekao je Bećirović.

  • Vijesti

  • 22. Mar. 2024  22. Mar. 2024

  • 1

Denis Bećirović, predsjedavajući Predsjedništva BiH organizovao je press konferenciju na kojoj je komentarisao odluku Evropskog vijeća da otvori pristupne pregovore sa Bosnom i Hercegovinom. Istaknuo je da je pred nama proces transformacije u kojem zakonodavstvo BiH trebamo uskladiti sa pravnom stečevinom EU, prenosi N1.

“Ovo je najvažniji momenat za BiH u 21. stoljeću. BiH je punopravna članica UN, Vijeća Evrope, OSCE, država koja se nalazi pred vratima NATO-a, a o danas smo i u završnoj fazi ulaska u EU”, rekao je Bećirović.

Potcrtao je da EU i BiH imaju zajedničke interese.

“Kako je nama u BiH bitno da budemo dio EU, tako je, smatram i EU iz geopolitičkih i drugih razloga da integrira BiH i druge zemlje Zapadnog Balkana. Evropski put BiH ne postoji zbog toga da bi neki pojedinci slabili našu državu, otvaranje pregovora sa EU treba označiti antidejtonske i separatističke politike. Mi smo otvorili ulaznu kapiju dvorišta EU. Od nas se očekuje da našu kuću BiH uredimo kako su uređene i drugih 27 kuća u zajedničkom dvorištu”, naveo je Bećirović.

Na kraju je potcrtao da je pred nama posao usklađivanja, pospremanja i prilagođavanja, a rezultat treba da bude demokratska, pravna, i ekonomski razvijena BiH, država koja služi ljudima, država u koju se dolazi, a ne država iz koje se odlazi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...