VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE: "Tragičan događaj u Moskvi će imati nesagledive posljedice"

Istakao je da se nada da se ovako stravičan zločin više nikada neće ponoviti.

  • Regija

  • 22. Mar. 2024  

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je saučešće povodom napada u Moskvi i istakao da će taj tragičan događaj imati nesagledive posljedice.

"Pre svega želim da izrazim građanima Ruske Federacije, rukovodstvu Rusije, najiskrenije saučešće u nadi da će teroristi koji su ovako strašno zlodelo počinili privesti poznaniju prava, dakle uhapsiti ili likvidirati", naglasio je Vučić gostujući na TV Prva, prenio je RTS.

Istakao je da se nada da se ovako stravičan zločin više nikada neće ponoviti.

Naveo je i da je 7. marta američka ambasada pozvala svoje građane da ne idu u šoping molove, nakon čega je to učinila i britanska ambasada i još neke.

"Nešto što smo govorili mnogo puta, a malo ko je želeo da čuje, malo ko je želeo i da veruje, malo kome je palo na pamet da sagleda činjenice. Sedmog marta je američka ambasada pozvala svoje građane da ne idu u šoping molove, to su radili zatim i Britanci i još neko. Dakle, što znači da su njihove specijalne službe presrele određene razgovore, došle do informacija, znale su da će to da se dogodi", rekao je Vučić.

U svakom slučaju, kako je rekao, ovo je tragični događaj koji ima nesagledive posljedice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...