OVO JE BIJELI RENAULT KOJIM SU POBJEGLI TERORISTI: "Borci Islamske države napali su veliko okupljanje..."

Islamska država preuzela je putem svog Telegram kanala odgovornost za napad i istaknula kako su počinitelji pobjegli s mjesta događaja.

  • Hronika

  • 23. Mar. 2024  23. Mar. 2024

  • 2

Teroristi koji su sudjelovali u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu Crocus City Hall u predgrađu Moskve navodno su pobjegli u bijelom automobilu marke Renault, objavila je ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Objavili su i fotografiju koja navodno prikazuje sporno vozilo. Ranije se ruskim Telegram kanalima proširila priča kako je na parkiralištu u blizini koncertne dvorane pronađen "sumnjivi kombi sa starim ukrajinskim tablicama".

Ruske policijske i sigurnosne snage ranije su objavile da "traže" napadače odgovorne za oružani napad i požar. U napadu je ubijeno najmanje 60 ljudi. "Specijalne jedinice Ruske nacionalne garde rade na mjestu terorističkog napada na Crocus City Hall. Traže kriminalce i evakuiraju građane iz zgrade", objavila je Nacionalna garda Rosgvardia na svom Telegram računu.

Islamska država preuzela je putem svog Telegram kanala odgovornost za napad i istaknula kako su počinitelji pobjegli s mjesta događaja. "Borci Islamske države napali su veliko okupljanje kršćana u predgrađu ruske prijestolnice Moskve, ubivši i ranivši stotine te prouzročivši veliko razaranje mjestu prije nego što su se sigurno povukli u svoje baze", istaknuli su. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...