NAJAVIO ŽESTOKU ODMAZDU: Prvi put nakon napada oglasio se Vladimir Putin

Vladimir Putin nazvao je sinoćnju pucnjavu “krvavim i barbarskim terorističkim napadom” i kaže da su umješani “pokušali pobjeći prema Ukrajini”.

  • Mini market

  • 23. Mar. 2024  

  • 2

O sinoćnjem napadu u Moskvi oglasio se i predsjednik Rusije Vladimir Putin.

“Svi osumnjičeni su privedeni, a napadači su pokušali pobjeći prema Ukrajini”, kaže Putin

Vladimir Putin nazvao je sinoćnju pucnjavu “krvavim i barbarskim terorističkim napadom” i kaže da su umješani “pokušali pobjeći prema Ukrajini”.

“Istražne i sigurnosne agencije učinit će sve da utvrde sve detalje terorističkog napada. Identificirat ćemo i kazniti sve odgovorne. Kriminalci su hladnokrvno ubijali Ruse i pucali u Ruse iz neposredne blizine kao nekada nacisti. Rusija je više puta prošla kroz najteža iskušenja. Tako će biti i sada”, rekao je Putin.

Nedjelju je proglasio danom žalosti, te je izrazio saučešće porodicama poginulih u napadu.

“Teroristi, ubice mogu očekivati samo jedno, mogu očekivati kaznu. Svi napadači su pronađeni i privedeni”, kaže Putin.

“Naši neprijatelji nas neće podijeliti”, zaključuje Putin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...