UDRUŽENI PROTIV ČOVIĆA: Nova politika za Hrvate u Bosni i Hercegovini

Odlučni smo napraviti otklon od svih oblika manipulacije, nepotizma, korupcije i svega negativnog što je rezultiralo biblijskim egzodusom Hrvata i svih građana Bosne i Hercegovine,

  • Politika

  • 23. Mar. 2024  

  • 3

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 sa suradnicima je u Središnjici stranke bio domaćin sastanaka predstavnika političkih stranaka koje zajednički promišljaju budućnost Bosne i Hercegovine, hrvatskog naroda i svih njenih građana u njoj.

Sastanku su nazočili: Ivan Vukadin – predsjednik Hrvatskog nacionalnog pomaka, Ivan-Iva Tadić, Andrej Kajić i Zdravko Marošević – predsjednik, dopredsjednik, zamjenik predsjednika Hrvatskog demokratskog saveza, Mario Karamatić, Ivan Landeka – predsjednik i dopredsjednik Hrvatske seljačke stranke Bosne i Hercegovine i Pero Previšić – predsjednik Čapljinske nezavisne stranke.

Današnji sastanak nastavak je kontinuiranih razgovora predstavnika ovih političkih stranaka u cilju osiguranja odgovornije politike i spremnosti da se na drugačiji i konstruktivniji način, rješavaju sva otvorena pitanja za dobro hrvatskog naroda i svih naroda i građana Bosne i Hercegovine. Sudionici sastanka pozdravili su odluku Europskog vijeća o otvaranju pregovaračkog procesa s Bosnom i Hercegovinom.

Istaknuli su kako je ovo povijesna odluka i prigoda da Bosna i Hercegovina napravi ključne pomake ka obitelji europskih uređenih zemalja. Također, kazali su  kako je ovo prigoda uspostaviti trajni i pravedni mir koji će zajamčiti potpunu ravnopravnost svih naroda i građana BiH, te otkloniti svaki oblik diskriminacije. Ova odluka ne smije biti alibi i pokriće za neodgovorno ponašanje, neodgovorno trošenje vremena i konfrontaciju, nego poziv svim akterima na odgovorno i dosljedno provođenje nužnih reformi na putu do potpunog i ravnopravnog članstva.

Odlučni smo napraviti otklon od svih oblika manipulacije, nepotizma, korupcije i svega negativnog što je rezultiralo biblijskim egzodusom Hrvata i svih građana Bosne i Hercegovine, bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost. Pozivamo sve političke aktere na političkoj sceni koji su spremni preuzeti odgovornost na ovakav način i graditi budućnost Bosne i Hercegovine na ovim načelima da zajednički gradimo ovaj put.

Kada su u pitanju izbori za Hrvatski Sabor o načinu i modelu sudjelovanja u istima konačnu odluku donijeti ćemo na zajedničkom sastanku koji će biti održan tijekom idućeg tjedna u Žepču. Pri tome, predstavnici stranaka koje su sudjelovale danas na ovom sastanku očekuju od ovih Parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj i svih sudionika da preuzmu stratešku odgovornost u institucionalnom pogledu za opstojnost i budućnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini kao strateškog, a ne dnevno-političkog pitanja, priopćeno je iz HDZ199

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...