KADIROV POTVRDIO INFORMACIJU: "Čečenski vojnici uhvatili teroriste koji su izveli napad u Moskvi"

Kadirov je potvrdio da su na granici prema Ukrajini uhapšena četverica terorista koij su direktno učestvovali u napadu.

  • Evropa

  • 23. Mar. 2024  

  • 4

Čečenski vođa Ramzan Kadirov oglasio se nakon terorističkog napada u petak večer u Moskvi rekavši kako su njegovi borci odmah pristupili pronalasku terorista koji su i izveli sinoćnji napad, prenosi Klix.

Kadirov je potvrdio da su na granici prema Ukrajini uhapšena četverica terorista koij su direktno učestvovali u napadu.

"Vojnici puka AKHMAT-RUSIJA Ministarstva odbrane zemlje, stacionirani u regiji Bryansk i koji ujedno osiguravaju zaštitu državne granice Rusije sa Ukrajinom, zajedno sa Centrom za posebne namjene FSB, uhapšeni u regiji Brjansk dok su pokušavali da pređu Rusko-ukrajinska granica, četverica su terorista koji su direktno učestvovali u pucnjavi ljudi u Crocus City Hall-u", potvrdio je Kadirov.

Dodaje da su čečenski borci samo nekoliko sati nakon napada počeli sa potragom za napadačima koji su izveli napad.

"Čečenski borci su oko tri sata ujutru na zadate koordinate stigli na mjesto gdje su tragali za teroristima i odmah počeli da prečešljavaju područje, zajedno sa FSB TsSN i vojnicima Lenjingradskog vojnog okruga Oružanih snaga Rusije", kaže on te nastavlja:

"Uspješno su završili svoj zadatak hvatanja ubica, uprkos rizicima. Tokom specijalne akcije niko od pripadnika snaga sigurnosti nije povrijeđen", dodaje.

Za kraj, poručio je da će borci koji su uspješno uhvatili teroriste biti predloženi za državna priznanja.

"Komandant Zapadnog vojnog okruga, general-pukovnik Evgenij Nikiforov, zahvalio je borcima AKHMAT-a i izjavio da će biti predloženi za državna priznanja", zaključuje Kadirov.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...