JEDNOSTAVNA PREHRANA JEDNE OD NAJPOZNATIJIH MANEKENKI: "Sve počinje izbacivanjem ove namirnice” (FOTO)

Gisele ustaje oko pet sati ujutro i započinje dan meditacijom.

  • Žena

  • 24. Mar. 2024  24. Mar. 2024

  • 0

Zavidan izgled, mladoliko lice i vitke, duge noge, top model Gisele Bü​ndchen duguje rutini koje se dosljedno pridržava. Nije nedostižna, ne zahtijeva pretjerano odricanje, a dodatni bonus je činjenica da njenu rutinu prati priprema laganih, zasitnih jela za koja nije potrebna posebna kulinarska vještina.

Na početku je najvažnije izbaciti česti sastojak u kuhinji - rafinirani šećer i zamijeniti ga zdravijim, ukusnijim nadomjestcima, otkrila je jedna od najljepših žena u nedavnom razgovoru za The Wall Street Journal te rafinirani šećer bez oklijevanja nazvala "otrovom".

"Postoji toliko drugih načina na koje možete zasladiti hranu - med, javorov sirup, datulje...", rekla je manekenka koja umjesto kupovnih slastica, priprema zdraviju varijantu od čokolade s visokim udjelom kakaa i orašastih plodova.

No, krenimo redom, od buđenja. Gisele ustaje oko pet sati ujutro i započinje dan meditacijom. Pomaže joj usredotočiti se na dan koji ju očekuje te je doživljava kao svojevrsno "uzemljenje". Na upit kakav joj (konkretan) benefit pruža meditacija, rekla je da tako izražava zahvalnost za sve što ima u svom životu, s naglaskom na nematerijalno.

Otkrila je da čim ustane, pije čašu mlake vode s limunom i prstohvatom keltske soli. Riječ je o sjajnom načinu buđenja probave pri čemu su važan detalj minerali iz nerafinirane, vlažne, sive morske soli koja se proizvodi u priobalnim, zapadnim dijelovima Francuske. Potom slijedi njena redovita, jutarnja vježba, prenosi Gloria.hr.

"Volim pilates jer sam prije tri godine operirala leđa", otkrila je 43-godišnja Gisele. Dakako, uz pilates redovno prakticira i jogu. Kad završi s vježbanjem, vrijeme je za šetnju s ljubimcem, njemačkim ovčarom kojem tokom šetnje često baca lopticu pa je i to dobar trening. Kad se vrati sa šetnje, slijedi priprema prvog obroka. Na jelovniku su joj, kaže, često jaja, izdašan izvor proteina za cijeli dan.

image Foto: Profimedia

"Volim i avokado. Pripremam ga na razne načine - kao omlet, frittatu, u smoothieju. Uvijek unaprijed napravim bademovu pastu kako bih u jelo dodala još malo proteina", kaže autorica kuharice "Nourish: Simple Recipes to Empower Your Body and Feed Your Soul". Knjiga izlazi 26. marta  a posebna je po tome što sadrži prokušane, jednostavne recepte: da bi ih isprobali, nije potrebno imati impresivnu kulinarsku vještinu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...