RUSKA KRSTAREĆA RAKETA IZNAD POLJSKE: Aktivirani poljski i saveznički avioni

Nakon što je Rusija izvela napad na gradove u zapadnoj Ukrajini i u blizini granice s Poljskom, aktivirani su poljski i saveznički avioni, saopćila je Operativna komanda poljskih oružanih snaga.

  • Evropa

  • 24. Mar. 2024  

  • 0

Poljska vojska saopćila je da je Ruska krstareća raketa ispaljena na gradove na zapadu Ukrajine probila je zračnii prostor Poljske.

Oko 40 sekundi, "poljski zračni prostor je probijen jednom od krstarećih projektila koje su ispalile u noći zračne snage Ruske Federacije", napisala je vojska na platformi društvenih medija X.

Glavni grad Ukrajine Kijev i zapadni region Lavov bili su pod ruskim zračnim napadom, saopćili su zvaničnici. Građanima Kijeva upozorenje je uputio gradonačelnik Vitalij Kličko: "Eksplozije u glavnom gradu. Zračna odbrana radi. Ne napuštajte skloništa", objavio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko na Telegramu.

Regionalni guverner Lavova Maksym Kozytskyi rekao je da je okrug Strij, južno od grada Lavova, blizu poljske granice, također napadnut.

Ukrajina je ranije stavljena pod zračnu uzbunu širom zemlje koja je upozoravala na lansiranje krstarećih projektila s ruskih strateških bombardera Tu-95MS.

A nakon što je Rusija izvela napad na gradove u zapadnoj Ukrajini i u blizini granice s Poljskom, aktivirani su poljski i saveznički avioni, saopćila je Operativna komanda poljskih oružanih snaga.

"Aktivirani su poljski i saveznički avioni, što može dovesti do povećanja nivoa buke, posebno u jugoistočnom dijelu zemlje", saopćila je Komanda na društvenoj mreži X.

Jugoistočni dio Poljske graniči s Ukrajinom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...