ZASTUPNIK U SKUPŠTINI RAZOTKRIO PREDSJEDNIKA SRBIJE: „Prijetnje su uglavnom generisane od strane samog Vučića, a nerijetko ih upućuju i njegovi najbliži saradnici…“

Milivojević zaključuje da će se tek po padu naprednjaka sa vlasti shvatiti razmjere moralnog posrnuća ovog režima, količine mržnje koju je proizveo i posljedica koje su ostale.

  • Regija

  • 25. Mar. 2024  

  • 1

Gostujući u emisiji na televiziji Prva predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da nije obaviješten o prijetnjama koje su upućene novinarima iz Novog Sada, Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću, koje su uslijedile nakon njihovih izjava prilikom učešća na tribini u Dubrovniku.

„Prvi put vidim ovo“, rekao je Vučić upitan za prijetnje novinarima, ističući da nije upoznat s tim.

On je kazao da ako je neko prijetio novinarima mora biti uhapšen.

„Nemate pravo nikome da pretite“, rekao je Vučić.

Interesantno je da Vučić tvrdi kako nije upoznat sa prijetnjama nezavisnim novinarima, iako su one upućivane preko društvene mreže X, koju redovno prati, o njima su izvještavali objektivni mediji, oglašavale se domaće i međunarodne organizacije… Zanimljiva je njegova navoda neobavještenost, imajući u vidu da je istog trenutka kada je Topalko objavio Instagram story da ne može da se pojavi u Šarenici jer Vučić po ko zna koji put mora da se obrati građanima i ne kaže ništa novo.

Programski direktor N1 Igor Božić kaže da je i ranije bilo primjera kada Aleksandar Vučić, navodno, nije bio upoznat s vijestima i događajima.

-Mogu samo da pretpostavim da su u pitanju teme na koje ne želi da se skreće pažnja. U krajnjoj liniji, ako nije stigao sam da vidi vesti, onda oni koji su zaduženi da ga obaveštavaju o aktuelnim događajima nisu obavili svoj posao kako treba. S druge strane, pošto često komentariše tvitove potpuno nepoznatih i anonimnih ljudi, jasno je da Vučić selektivno bira o čemu će se, kada i na koji način oglašavati, navodi Božić.

Objašnjava da svaka rečenica koju Vučić izgovori sračunata prema njegovom biračkom tijelu.

-U ovom slučaju samo treba da se odredi da li osuđuje ili odobrava pritiske na novinare. Kako god da se odredi imalo bi uticaja na birače koji glasaju na njega i u tome mogu da vidim razlog zašto je ostao neodređen, ističe Božić.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević navodi da Aleksandar Vučić ima selektivno pamćenje i selektivno opažanja čula.

-Pretnje koje se upućuju novinarima, javnim ličnostima, glumcima, radnicima u kulturi koji se suprotstavljaju ovom mafijaškom režimu, uglavnom su generisane od strane samog Vučića, a neretko ih upućuju i njegovi najbliži saradnici. Oni samo govore ono što misli ili govore ono što misle da bi on voleo da čuje, kaže Milivojević.

Ističe da su sva „partijska glasila“ tabloidnog karatktera koja sprovode hajku nad Anom Lalić i Dinkom Gruhonjićem u vlasništvu Vučića.

-U njegovim rukama se nalazi i daljinski upravljač za rukovanje onima koji sebe zovu glavnim urednicima. Aleksandar Vučić nikada nije odmakao od rečenice „kad tad osvetiću se Slavku Ćuruviji za laži koje o meni objavljuje Dnevni telegraf“. Pored drugog pijanstva kojim je proslavio ispunjavanje tog obećanja, Vučić se nije se otreznio ni od opijenošću nekontrolisanom i neograničenom vlašću, navodi Milivojević.

Milivojević zaključuje da će se tek po padu naprednjaka sa vlasti shvatiti razmjere moralnog posrnuća ovog režima, količine mržnje koju je proizveo i posljedica koje su ostale.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...