HLADAN TUŠ ZA VUČIĆA I DAČIĆA: Neizvjesno održavanje sjednice Vijeća sigurnosti UN-a…

Dačić je ranije izjavio da je Srbija spremna za sjednicu, bez obzira na poruke iz pojedinih zapadnih zemalja.

  • Regija

  • 25. Mar. 2024  

  • 3

Održavanje sednice Vijeća sigurnosti UN-a povodom 25 godina NATO bombardovanja SR Јugoslavije, koja je zakazana za danas, na inicijativu Rusije, i dalje je neizvjesno, javljaju agencije.

Sjednica je zakazana za 15 sati, ali će se o njenom održavanju odlučivati neposredno uoči zakazanog termina.

Na sajtu VS UN-a navedeno je da je u 15 sati sjednica i da je prva tačka usvajanje dnevnog reda, a druga prijetnje međunarodnom miru i sigurnosti.

U New York je tim povodom doputovao ministar vanjskih poslova Srbije i prvi potpredsjednik Vlade Ivica Dačić, a sjednici bi trebalo da prisustvuju i stalni predstavnik Srbije pri UN-u ambasador Nemanja Stevanović i ambasador Srbije u Washingtonu Marko Đurić.

Dačić je ranije izjavio da je Srbija spremna za sjednicu, bez obzira na poruke iz pojedinih zapadnih zemalja.

- Postoje najave zapadnih zemalja koje poručuju da ne dolazimo bespotrebno jer sjednice vjerovatno neće biti. To znači da bi mogle da inciraju glasanje o proceduri, rekao je ranije Dačić.

-Srbija ne ide na sjednicu da bude "arbitar u odnosu velikih sila", već da govori o problemima, bombardovanju i agresiji kojom je porušen sistem Ujedinjenih nacija, kazao je ranije Dačić.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...