PROPALA IDEJA: Vijeće sigurnosti UN-a odbilo da raspravlja o posljedicama bombardovanja SRJ

Dnevni red nije usvojen jer nije bilo dovoljno glasova “za”. Samo tri članice su bile za usvajanje, ali su ostale bile uzdržane.

  • Svijet

  • 25. Mar. 2024  25. Mar. 2024

  • 0

Predstavnici članica Vijeća sigurnosti UN-a nisu usvojili dnevni red za današnju sjednicu na kojoj je trebalo da se razgovara o "prijetnjama međunarodnom miru i stabilnosti".

Rusija je ponovila zahtjev da se održi sastanak o posljedicama koje je NATO bombardovanje SR Jugoslavije prije 25 godina ostavila na međunarodni mir i stabilnost.

Dnevni red nije usvojen jer nije bilo dovoljno glasova “za”. Samo tri članice su bile za usvajanje, ali su ostale bile uzdržane.

Američki ambasador Robert Vud rekao je da članice Vijeća nisu konsultovane u vezi sa raspravom o posljedicama NATO bombardovanja.

Sastanak o povodom 25. godišnjice bombardovanja zatražila Rusija, ali je održavanje bilo neizvjesno zbog toga što stalne članice imaju pravo na veto, prenosi Agencije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...