RUSKA SIGURNOSNA SLUŽBA: "Iza napada u Moskvi stoje SAD, Velika Britanija i Ukrajina!"

Upitan o umiješanosti Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Ukrajine, Bortnikov je odgovorio: "Mislim da je to slučaj."

  • Svijet

  • 26. Mar. 2024  

  • 1

Direktor ruske Federalne sigurnosne službe (FSB) Aleksandar Bortnikov rekao je danas da SAD, Velika Britanija i Ukrajina stoje iza napada na koncertnu dvoranu u Moskvi, u kojem je u petak ubijeno najmanje 139 ljudi, izvijestila je državna novinska agencija TASS, prenosi Reuters.

"Vjerujemo da su akciju pripremili radikalni islamisti, a, naravno, omogućile zapadne tajne službe i da su ukrajinske tajne službe izravno uključene", rekao je Bortnikov. Upitan o umiješanosti Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Ukrajine, Bortnikov je odgovorio: "Mislim da je to slučaj."

"Ovo su općenite informacije, ali već postoje neki elementi", rekao je. Ranije je sekretar ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev na pitanje novinara je li Kijev ili IS orkestrirao napad, odgovorio: "Naravno da je to Ukrajina."

Ukrajina negira optužbe: "Laži službeno širi Patrušev, a nakon toga i šef FSB-a Bortnikov"

Ukrajina je ponovno odbacila ruske optužbe o umiješanosti u napad, za koji je odgovornost preuzela militantna organizacija Islamska država. "Laži službeno širi Patrušev, a nakon toga i šef FSB-a Bortnikov", objavio je na X-u savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak.

Zapadne zemlje objavile su kako njihovi obavještajni podaci pokazuju da je odgovoran IS-K, afganistanski ogranak Islamske države. U napadu u petak navečer na koncertnu dvoranu Crocus City Hall u predgrađu Moskve ubijeno je najmanje 139 ljudi, a više od 180 ih je povrijeđeno.

Četvorica naoružanih muškaraca nasumično su pucala na posjetitelje prije početka rock koncerta. U nedjelju navečer izvedeni su pred sud u Moskvi i pritvoreni. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...