Vijesti
EMIR SULJAGIĆ ZA "SB": "Miloševićeve prijetnje 90-ih dolazile su iz pozicije moći i sile, a Vučićeve i Dodikove iz straha"
Prije 7 min0
Brzinski obrok gotov u svega nekoliko minuta.
Gastro
26. Mar. 2024 26. Mar. 2024
0
Tjesteninu volimo na sve načine, a pogotovo kada sami pripremamo savršen pesto s kojim će se sljubiti svi nama najdraži okusi.
Novi list predlaže brzi zeleni pesto s limunom gotov u svega petnaest minuta.
Sastojci:
350 gr tjestenine
½ manje glavice brokule
velika šaka bosiljka
velika šaka špinata kojeg ste oparili u kipućoj vodi, a potom ohladili i pustili da se ocijedi višak vode
4 čajne kašike pinjola
1 čehno bijelog luka
6 čajnih kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
velika šaka graška (kojeg ste prethodno skuhali)
3 čajne kašike narendanog parmezana
3 čajne kašike krem sira
Postupak:
1. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju. Dok se tjestenina kuha, skuhajte brokulu u kipućoj i slanoj vodi. Iscijedite je i potom stavite u blender zajedno sa špinatom i bosiljkom te dobro usitnite.
2. Umiješajte bijeli luk, limunov sok, maslinovo ulje, grašak, pinjole, parmezan i krem sir te začinite po želji.
3. Nakon što ocijedite tjesteninu, ostavite sa strane malo vode u kojoj se kuhala.
4. Tjesteninu vratite u posudu za kuhanje i dodajte pesto zajedno s malo vode koju ste stavili sa strane.
5. Pomiješajte, provjerite odgovaraju li vam svi začini te treba li dodati još koji i poslužite.
Prijatno!:)
Vijesti
EMIR SULJAGIĆ ZA "SB": "Miloševićeve prijetnje 90-ih dolazile su iz pozicije moći i sile, a Vučićeve i Dodikove iz straha"
Prije 7 min0
Show
OBOGATILA MUZIČKU SCENU: Esma Numanović objavila svoj prvijenac, producent albuma Damir Imamović
Prije 11 min0
Regija
MILANOVIĆ BEZ ZADRŠKE: Hrvatska je dno Evropske unije
Prije 27 min0
Kultura
BILO JE VRIJEME DA SE DRŽAVA POBRINE: Prekinuta višedecenijska agonija institucija kulture BiH
Prije 29 min0
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Apr. 20240
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
26. Apr. 20240
Gastro
ZA RUČAK, VEČERU ILI UŽINU, POTPUNO JE SVEJEDNO: Na brzinu napravite izvrsne kolutića sa feta sirom, obožavaju ih sve generacije (VIDEO)
Prije 7h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.