POTVRDIO JEDAN OD ADVOKATA FADILA NOVALIĆA: "Sve je prekršeno što se moglo prekršiti"

Kažu da je povrijeđeno pravo na pravično suđenje.

  • Društvo

  • 26. Mar. 2024  26. Mar. 2024

  • 4

Elmir Jahić, jedan od Novalićevih advokata potvrdio je sda su danas uputili apelaciju Ustavnom sudu BiH.

Kako nam je rekao, odbrana smatra da je Fadilu, između ostalog, povrijeđeno pravo na pravično suđenje zbog čega je i podnesena apelacija.

"Kao advokat gospodina Novalića iskoristili smo ustavno pravo i podnijeli apelaciju Ustavnom sudu kao najvišoj sudskoj instansci jer želimo dokazivati sve ono o čemo smo do sada govorili.

Kod Fadila je prekršeno sve što se moglo prekršiti. Ustavnom i evropskom koncencijom, između ostalog, ima pravo da se sudi na osnovu zakona, a ne propisa koji su prestali da važe, da se omoguci fer i korektan postupak.

Ponavljam, kod Novalića je sve prekršeno. Vjerujemo da je čuvar vladavine prava Ustavni sud, vjerujemo da mogu zbiti redove i omogućiti normalno suđenje onakvo kakvo i treba biti", kazao je Jahić za Hayat.ba.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...