"SB" NA TESTNOJ VOŽNJI: Pogledajte kako izgleda novi sarajevski tramvaj (FOTO)

Prema najavama Adnana Štete, ministra saobraćaja KS, novi tramvaji bi trebali biti dostupni građanima krajem marta

  • Društvo

  • 27. Mar. 2024  

  • 3

U Sarajevu je danas održana još jedna probna vožnja novog sarajevskog tramvaja.

Još se testiraju novi tramvaji koji su stigli krajem prethodne godine, a trenutno je isporučeno šest od ukupno 25, koliko ih je naručila Vlada Kantona Sarajevo.

Prema najavama Adnana Štete, ministra saobraćaja KS, novi tramvaji bi trebali biti dostupni građanima krajem ovog mjeseca, dakle u narednih nekoliko dana. 

Tramvaji su opremljeni savremenom opremom, prema posljednjim tehničkim dostignućima i usklađeni s postojećim evropskim standardima kada su u pitanju kvalitet, komfor i sigurnost.

Radi se o niskopodnim vozilima kapaciteta 180 putnika, uz 79 sjedećih mjesta. Novi sarajevski tramvaji pružaju mogućnost vožnje do 70 km/h.

Posjeduju klima uređaje, sistem za brojanje putnika, wi-fi, USB priključke za mobilne telefone, video nadzor unutar i izvan vozila, kako bi se osigurala veća sigurnost putnika i drugih sudionika u saobraćaju te su u potpunosti prilagođeni osobama sa invaliditetom.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...