BRAZILSKA FUDBALSKA ZVIJEZDA: "Htio sam da odustanem od svega"

"Ne znam, neću da pričam o samoubistvu, ali sam bio tolikoj u depresiji da sam htio sam da odustanem od fudbala”

  • Šareni svijet

  • 27. Mar. 2024  

  • 0

Brazilac Rišarlison sjajno je počeo Mundijal u Kataru u decembru 2022. - postigao je oba gola Srbiji na premijeri, od kojih je drugi ušao u mnoge TV špice.

Pogodio je mrežu i Južne Koreje u osmini finala, a onda se u četvrtinalu protiv Hrvatske raspao njegov san – umalo i život.

“Igrao sam na Svjetskom prvenstvu, na najvećem mogućem takmičenju, bio na svom vrhuncu”, počeo je priču napadač Tottenhama za ESPN Brazil pa nastavio:

“A onda sam se odjednom našao na samoj granici. Ne znam, neću da pričam o samoubistvu, ali sam bio tolikoj u depresiji da sam htio sam da odustanem od fudbala”

Hrvatska je u četvrtfinalu šokirala Brazilce i slavila boljim izvođenjem penala.

“Čak i ja, koji sam izgledao kao da sam mentalno jak. Nakon Svjetskog prvenstva, izgledalo je kao da se sve raspalo.”

Richarlison je priznao da je zatražio stručnu pomoć nakon što je fotografisan kako plače na klupi nakon što je zamijenjen, u kvalifikacionom meču protiv Bolivije, koji su Brazilci dobili 5:1.

“Želio sam da ostanem sam u svojoj kući, da se zatvorim u svojoj sobi, jer ne znam šta mi je sve prolazilo kroz glavu. Čak sam otišo i rekao tati da ću odustati”.

“Pomalo je tužno tako pričati. Ono kroz šta sam prošao nakon Svjetskog prvenstva… Da odem do oca, koji je bio momak koji zajedno sa mnom jurio moj san, i da mu kažem da ću odustati, to je ludo”.

Rišarlison priznaje da je odlazak kod psihologa bila spasonosna odluka.

„Mislim da me je terapeut, sviđalo mi se to ili ne, spasio. Spasio mi je život. Razmišljao sam samo o glupostima… Zato poručujem svim sportistima da se ne libe potražiti pomoć”, rekla je brazilska superzvijezda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...