"ZATRESLA SE CIJELA KUĆA, KAO BOMBA...": Snažan zemljotres jačine 5 stepeni po Richteru pogodio...

Potres je zabilježen na dubini od 12 kilometara.

  • Hronika

  • 28. Mar. 2024  

  • 0

Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da je sjever Italije pogodio potres magnitude 5 stepeni po Richteru. Dodaju da je epicentar potresa bio 23 kilometra sjeveroistočno od Maniaga.

Talijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju (INGV) objavio je pak da je magnituda, prema prvim procjenama, iznosila 4.5 po Richteru. Potres je zabilježen na dubini od 12 kilometara.

INGV piše da je magnituda iznosila 4.5 po Richteru, te da se potres dogodio u 22:19. Iste podatke objavila je i slovenska Agencija za okoliš.

Potres je osjetilo više od 24 miliona ljudi u Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji i Austriji, s podrhtavanjem koje je zahvatilo područje od 200 kilometara, javlja EMSC.

"Jesenice, ljuljalo se fino", "Koper, malo je zatreslo", "Zaljuljao mi se krevet", "Kuća mi se zatresla, zvučalo je kao bomba vani", "U Linzu se osjetio, krevet se tresao nekoliko sekundi", "Malo je zatreslo", "Nema štete", neki su od komentara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...