TREĆI DAN POTRAGE ZA DJEVOJČICOM DANKOM U SRBIJI: Otkriveno ko je vozio Punto koji se vidi na snimci

Mnogi sumnjaju da je Danka oteta...

  • Regija

  • 28. Mar. 2024  

  • 0

Ministarstvo unutarnjih poslova oglasilo se jutros u povodu nestanka dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Banjskom polju kod Bora, apelirajući da se ne objavljuju neprovjerene i netočne informacije jer na taj način ugrožavaju istragu, čiji je cilj da se djevojčica što prije pronađe.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova intenzivno rade na pronalasku djevojčice kao i na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa njezinim nestankom, navode u kratkom priopćenju.

Susjedi su i dalje uznemireni zbog cijele situacije koja ih je zadesila, s obzirom na to da se nešto ovako nikada nije dogodilo u njihovoj okolini.

- Jučer smo svi bili uključeni u potragu, svi iz susjedstva i okolice, svi se nadamo da je djevojčica živa i zdrava, trudimo se da ne mislimo na najgore - kaže jedna susjeda koja živi u blizini vikendice gdje je Danka nestala, prenosi Kurir.

Prema riječima mještana koji su u šoku zbog ovog misterioznog nestanka djevojčice, mnogi sumnjaju da je Danka oteta, a posebno ih plaši činjenica da se, prema priopćenju policije, djevojčica ne nalazi na ovom području.

Jasmina Stojadinović, žena iz Banjskog polja čija je kuća opremljena nadzornim kamerama koje su snimale ulicu u kojoj je nestala Danka Ilić (2), otkrila je za Blic da joj je na snimci jedna stvar sumnjiva.

- U 13.10 sati majka je prošla pored moje kuće u automobilu zajedno s djecom. Samo pet minuta kasnije, iz suprotnog pravca prošao je “punto” s kragujevačkim tablicama. Par minuta nakon toga, prošao je i Dankin otac, a zatim i policija - rekla je uznemirena žena i istaknula da je čudno da se automobil s kragujevačkim tablicama pojavi u njihovom kraju i to samo nekoliko minuta nakon majke.

Podsjetimo, Danki se svaki trag gubi od utorka oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Ona je nestala dok se igrala s majkom i bratom, a nije pronađena ni nakon dva dana potrage. Roditelji djevojčice odvedeni su u policiju na saslušanje povodom nestanka njihove kćeri. Otac je podvrgnut poligrafskom ispitivanju, a majci, koja je u drugom stanju, mobitel je odnesen na vještačenje.

Dejan Ševković, jedan od pripadnika Gorske službe spašavanja koji je cijelo vrijeme bio na terenu, rekao je za RTS da je situacija na terenu bila napeta i da su uvjeti bili otežani, zbog kiše i vjetra.

- Ima dosta šikare i gustog raslinja, mjesta gdje ne možemo fizički proći, pa smo na ta mjesta slali pse, rekao je. Pojašnjava da se psi glasaju kada pronađu osobu i laju sve do trenutka dok vodič ne dođe na lokaciju, ali to se jučer nije dogodilo.

Dodaje da su mještani bili raspoloženi da pomognu, ali su samovoljno radili neke stvari.

- Jako je važno da u ovakvim situacijama mještani prate tijek istrage i da čekaju od vođe potrage upute koja su njihova zaduženja taj dan na terenu, napomenuo je.

Na upit s kojom sigurnošću se može reći da curica doista nije na tom području, ističe kako se mora ostaviti mogućnost od 10 posto da je ipak tamo.

- Postoji situacija kada vjetar ne donosi miris na stranu odakle dolazi pas, nego nosi miris na drugu stranu. Postoji situacija da je netko prošao i u tom trenutku se možda nije okrenuo, a netko je bio u rupi ili u šumi. Znači uvijek se mora ostaviti tih 10 posto, ispričao je.

RTS javlja da je vidno smanjen broj pripadnika policije u Banjskom Polju, ali da su patrole i dalje u blziini kuće iz koje je djevojčica nestala. Prilaz kući dopušten je samo članovima obitelji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...