ŠEF LATVIJSKE DIPLOMATIJE PODNOSI OSTAVKU: Otkrilo se da je letio u privatnim avionima

Karins je danas nakon sastanka s premijerkom Evikom Silinom najavio da će odstupiti s dužnosti 10. travnja. Parlament o njegovom nasljedniku može odlučivati već idući dan. 

  • Evropa

  • 28. Mar. 2024  

  • 0

Latvijski ministar vanjskih poslova Krisjanis Karins najavio je da odstupa s dužnosti zbog optužbi o rasipanju javnog novca vezano uz skandal s charter letovima, prenosi Hina.

Karins je danas nakon sastanka s premijerkom Evikom Silinom najavio da će odstupiti s dužnosti 10. travnja. Parlament o njegovom nasljedniku može odlučivati već idući dan. 

Karins je kritiziran zbog charter letova tijekom premijerskog mandata. On je latvijsku vladu vodio od 2019. do 2023. godine, a u tom razdoblju je tridesetak puta letio privatnim zrakoplovima umjesto jeftinijim, redovnim linijama.

Ured latvijskog državnog tužitelja prošle sedmice je započeo istragu o mogućem rasipanju javnih sredstava. 

Karins odbacuje optužbe, tvrdeći da su ti letovi bili nužni kako bi se uštedjelo vrijeme ili kako bi se što prije mogao vratiti u zemlju radi poslova vezanih za vladu. 

Silina je rekla kako je Karins preuzeo političku odgovornost te da još ne zna koga će imenovati nasljednikom. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...