AKCIJA MUP-a TUZLANSKOG KANTONA U GRAČANICI: Zaplijenjeno 70 kg kanabisa, vrijednog 350.000 KM

Službenici MUP-a TK danas su zaplijenili veliku količinu droge i novca na području Gračanice. Radi se o 70 kilograma kanabisa vrijednog više od 350 hiljada maraka.

  • Hronika

  • 28. Mar. 2024  28. Mar. 2024

  • 0

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a/PU Gračanica, su jučer, postupajući po dojavi policije MUP RS-a da se vozilo “Škoda Octavia” nije zaustavilo na kontrolnom punktu u Doboj, kao ni na kontrolnom punktu na području nadležnosti Policijske stanice Doboj Istok, proveli intenzivnu potragu za vozilom koje je izbjeglo navedene kontrole, te isto pronašli i locirali na području Gračanice, a tom prilikom zatekli su jedno lice, kojem je po nalogu postupajućeg Tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona tom prilikom oduzeta sloboda.

„Po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, su poduzete dalje mjere i radnje, te je 28.03.2024.godine izvršeno i pretresanje vozila po Naredbi Općinskog suda Gračanica, a prilikom pretresanja pronađeno je i privremeno oduzeto: tri transportne torbe u kojima se nalazilo 70 paketa sa oko 70 kg zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis Sativa” – tržišne vrijednosti od 350.000 do 400.000 KM, novac u različitim apoenima u vrijednosti oko 11.000 Eura, mobilni telefon, vozilo “Škoda Octavia” i drugi predmeti koji se dovode u vezi sa počinjenjem krivičnog djela“, navode iz Uprave policije MUP-a TK.

Osumnjičeno lice je nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj sa dokazima, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, predato Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...