BASNOSLOVNA BROJKA: Evo koliko je Ivanišević zaradio kao Đokovićev trener

Plata Gorana Ivaniševića iznosila je između šest i deset hiljada eura sedmično.

  • Šareni svijet

  • 28. Mar. 2024  

  • 0

Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su saradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera. Javio se i Ivanišević na Instagramu, ali bez ijedne riječi. Legendarni Hrvat je samo prenio Đokovićevu objavu, srce i "high five" emoji.

Đoković već ima novog trenera, raspisali su se danas o toj informaciji srpski mediji, koji svi navode da se radi o gotovoj stvari, ali da se i dalje čeka službena objava iz štaba srpskog tenisača. Naime, Gorana Ivaniševića bi trebao naslijediti legendarni srpski tenisač Nenad Zimonjić.

Jedna od informacija koje su također izašle u javnost nakon raskida saradnje je i podatak o tome koliko je Ivanišević zaradio dok je trenirao Đokovića. Plata Gorana Ivaniševića iznosila je između šest i deset hiljada eura sedmično. Ako bismo gledali na godišnjem nivou, u pitanju je svota od 300 do 500 hiljada eura.

Naravno, to nije sve, uključeni su i razni bonusi za osvajanje turnira, a spekulira se i da Ivanišević ima postotak od Đokovićeve ukupne turnirske zarade. Navodno se radi o 10%. S obzirom na to da je u prošloj sezoni Đoković od turnira zaradio 10.581.665 dolara, lako je izračunati da bi, ako su ti navodi tačni, Ivaniševiću samo u ovoj sezoni pripalo oko milion dolara na račun tog postotka. Ukupno, u šest godina, srpski mediji pišu da je Ivanišević zaradio između 2 i 4 miliona eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...