PESKOV POSLAO PRVU OPOMENU IZ KREMLJA: "Telegram sve više postaje oruđe u rukama terorista"

Telegram koriste brojne službene i paradržavne institucije u nizu zemalja.

  • HiTec

  • 28. Mar. 2024  28. Mar. 2024

  • 0

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kazao je da trenutno nema planova za blokiranje Telegrama u Rusiji, ali je naglasio da bi njegov osnivač Pavel Durov trebao obratiti više pažnje na činjenicu da ovu društvenu mrežu koriste, među ostalima, teroristi.

"Ne, trenutno nema takvih planova", rekao je glasnogovornik Peskov na pitanje planira li Rusija blokirati Telegram, izvještava ruska agencija TASS.

"Ali, naravno, očekivali bismo da Pavel Durov obrati više pažnje na činjenicu da ovaj jedinstveni i fenomenalni resurs sve više postaje oruđe u rukama terorista i koristi se u terorističke svrhe", kaže Peskov.

Između ostalih, Telegram koriste brojne službene i paradržavne institucije u nizu zemalja, uključujući instalirane ruske dužnosnike na okupiranim ukrajinskim teritorijima, ali i libanonski Hezbolah.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...