FEDERALNI PREMIJER NERMIN NIKŠIĆ: "Volio bih da smo mi postigli kompromis i donijeli Izborni zakon"

- Bosna i Hercegovina pripada Evropi i treba biti dio evropske priče. Bosni i Hercegovini su otvorena vrata Evropske unije - izjavio je Nikšić.

  • Vijesti

  • 28. Mar. 2024  

  • 0

Federalni premijer Nermin Nikšić gostovao je večeras u Dnevniku D Federalne televizije gdje je kazao da se u Bosni i Hercegovini nikada nije odustajalo od evropskog puta - pa čak i kad nije bilo napretka, uvijek se nalazio način kako da se odblokira taj put. - Bosna i Hercegovina pripada Evropi i treba biti dio evropske priče. Bosni i Hercegovini su otvorena vrata Evropske unije - izjavio je Nikšić.

Upitan za odluku visokog predstavnika Crhristiana Schmidta o integritetu izbornog procesa, posebno dijela koji se odnosi na tehničke izmjene Izbornog zakona, kaže da nije sporna nikome pa čak niti političkim partijama iz bh. entiteta RS.

- Više bih volio da se mi dogovaramo i da smo mi uspjeli postići kompromis i donijeti Izborni zakon. Ali, isto tako trebamo biti svjesni da postoji visoki predstavnik i da on ima svoja ovlaštenja koja koristi u zavisnosti kad to procijeni i kad je to potrebno - kazao je premijer FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...