SKANDAL O KOJEM BRUJI ENGLESKA: Trener dobio otkaz, istraga utvrdila da je bio u vezi sa…

Leicester je trenutno deveti na tabeli engleskog prvenstva.

  • Sport

  • 29. Mar. 2024  

  • 0

Menadžer engleskog ženskog nogometnog kluba Leicester City Women Willie Kirk (45) dobio je otkaz nakon što je unutarnja istraga otkrila da je prekršio kodeks ponašanja.

Britanski mediji izvijestili su kako je Kirk bio pod istragom zbog navodne veze s igračicom.

Kirk je prvobitno bio suspendiran, a sada je otpušten, čime je okončan njegov dvogodišnji boravak u klubu.

"Nakon opsežnog internog disciplinskog postupka i poštivanja privatnosti pojedinca, Willie je prekršio kodeks ponašanja ekipe do stepena koji njegov položaj čini neodrživim," objavio je klub.

Pridružio se Leicesteru u julu 2022. kao sportski direktor, a četiri mjeseca kasnije na klupi je zamijenio Lydiju Bedford.

Leicester je trenutno deveti na tabeli engleskog prvenstva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...