ČOVIĆEV HDZ ODREDIO KANDIDATE ZA HRVATSKI SABOR: Na čelu liste ponovo hercegovački Hrvati

Mada više Hrvata živi u centralnoj Bosni i Posavini nego u Hercegovini, sva tri čelna mjesta ponovo su zauzeli kandidati iz Hercegovine.

  • Mini market

  • 29. Mar. 2024  

  • 2

Nacionalni odbor HDZ-a usvojio je liste za parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj.

Kako je ranije objavljeno, nositelj liste HDZ-a za XI. izbornu jedinicu koju čine bh. Hrvati, hrvatsko iseljeništvo te pripadnici hrvatske nacionalne manjine u pojedinim zemljama ponovo je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Na drugom mjestu je Nevenko Barbarić a na trećem Radoje Vidović (svi iz Hercegovine) koji su bili zastupnici i u prethodnom sazivu Hrvatskog sabora. Mada više Hrvata živi u centralnoj Bosni i Posavini nego u Hercegovini, sva tri čelna mjesta ponovo su zauzeli kandidati iz Hercegovine.

alt

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...