AKCIJA U TAKIDŽISTANU: Privedeno devet osoba u vezi sa terorističkim napadom u Moskvi

Tvrde da su uhapšene osobe povezane sa terorističkom organizacijom ISIS.

  • Svijet

  • 29. Mar. 2024  

  • 0

U Tadžikistanu je privedeno devet osoba koje se dovode u vezu sa terorističkim napadom na koncertnu dvoranu "Crocus City Hall" u Moskvi, glavnom gradu Rusije,

Lokalni mediji su objavili, pozivajući se na policijske izvore, da su tadžikistanski obavještajci uhapsili devet ljudi koji žive u gradu Vahdat, a u vezi sa terorističkim napadom u Moskvi 22. marta.

Tvrde da su uhapšene osobe povezane sa terorističkom organizacijom ISIS.

Policija Tadžikistana ispitivala je rođake četiri državljana Tadžikistana, koji su uhapšeni nakon napada, sa njihovim ruskim kolegama.

U petak prošle sedmice naoružani napadači su otvorili vatru na "Crocus City Hall" u gradu Krasnogorsku u moskovskoj oblasti.

Poginule su 144 osobe.

Istražni komitet je ranije saopćio da je priveo 11 osoba, uključujući četiri počinioca, u pograničnom regionu Brjansk, koji su bili na putu za Ukrajinu, prenosi Anadolija.

Optuženi su za terorizam, a određen im je istražni pritvor do 22. maja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...