ŠOKANTAN ISTUP NENADA STEVANDIĆA ZA PUTINOV MEDIJ: „Nadam se da nećemo završiti ovako. Međutim, metode i principi rada Zapada protiv nas su potpuno identični…“

-Ovo je kolaps. Ovako su odlučili da sklone predsjednika Dodika, kazao je on.

  • Politika

  • 30. Mar. 2024  

  • 4

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić kazao je da se približava kraj zapadnog svjetskog poretka i da multipolarni svijet pobjeđuje unipolarnu hegemoniju.

- Kolektivni Zapad želi bukvalno da slomi Srbe. Anglosaksonci i Nijemci vjeruju da smo ponovo odložili i osujetili njihov sljedeći plan "Barbarosa". Oni su svojim otporom upozoravali Rusiju i Kinu, sve one koji nastoje da stvore alternativu zapadnoj hegemoniji. Zapad je bijesan i izgubio je moralni kompas, rekao je Stevandić za Rusku gazetu.

Stevandić, koji je i lider Ujedinjene Srpske, kaže da je Zapad spreman na sve da bi uklonio Milorada Dodika i njegove saradnike sa političke scene.

- Smiješnim suđenjem i uticajem nelegalnog visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta na pravosuđe BiH situacija je dovedena na ivicu apsurda. Schmidt je lično odobrio zakon bez saglasnosti parlamenta i naredio njegovo sprovođenje. Ako se to ne dogodi, prekršilac mora ići u zatvor. Ovo je kolaps. Ovako su odlučili da sklone predsjednika Dodika - rekao je Stevandić.

On je kazao da bi odgovor iz Republike Srpske bio neočekivan za anglosaksonce – Zapad bi dobio milion Milorada Dodika.

- Neće moći da nas slome. Ali, anglosaksonci nam i dalje nanose štetu. Dodik i ja danas više ne možemo da koristimo bankovne račune čak ni u Republici Srpskoj iako nema odgovarajuće sudske odluke. Ovo je manifestacija neoliberalnog nacizma, kazao je Stevandić.

On je kazao da je to potpuno identično "kristalnoj noći" kada su Јevrejima prvo razbijali izloge prodavnica, pa im je oduzeta imovina i na kraju su istrijebljeni u koncentracionim logorima.

- Nadam se da nećemo završiti ovako. Međutim, metode i principi rada Zapada protiv nas su potpuno identični, kazao je Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...