KECMANOVIĆ PLAŠI SRBE: "Međunarodna zajednica je odlučila da od RS napravi ikebanu!"

Na pitanje koji je slijedeći logičan korak Republike Srpske, Kecmanović je sugerirao usvajanje entitetskog izbornog zakona, što se u međuvremenu i desilo u vidu nacrta. 

  • Mini market

  • 30. Mar. 2024  

  • 9

 

Opskurni savjetnik Milorada Dodika, izolirani profesor Nenad Kecmanović, kazao je Srni da je "dobro što su sa Zapada istovremeno krenuli da Srbima otmu i Republiku Srpsku i Kosovo jer to jača srpsko nacionalno jedinstvo”.

Na molbu da prokomentira najnoviji potez Christiana Schmidta, Kecmanović je kazao kako je međunarodna zajednica čvrsto odlučila da od Republike Srpske napravi ikebanu.

"Novo je samo da im se zbog po njih nepovoljne globalne situacije sada panično žuri. Zato više nema kuvanja žabe, nego svom snagom napadaju sa svih strana. Pristupne pregovore su ubacili u igru kao mamac da se uhvatimo na udicu i sami im olakšamo posao. Dodik je odavno rekao: 'Ne treba nam EU ako će BiH u nju ući bez Republike Srpske'", kazao je Dodikov savjetnik Nenad Kecmanović.

Na pitanje koji je slijedeći logičan korak Republike Srpske, Kecmanović je sugerirao usvajanje entitetskog izbornog zakona, što se u međuvremenu i desilo u vidu nacrta. 

"Sljedeći korak je upravo ono što je Dodik i najavio: Srpska treba da donese svoj izborni zakon po kome će jesenji lokalni izbori biti i obavljeni. Generalno, mislim da bi se trebalo dosljedno držati činjenice da Schmidt nije visoki predstavnik. To dalje znači da sve što on uradi predstavlja njegovu privatnu rabotu koju nećemo uzimati za ozbiljno. Najzad, o tome nema potrebe da  uopšte raspravljaju ni političari, ni analitičari, ni mediji u Srpskoj. Totalna ignorancija širokog spektra! Izuzev na nivou sprdnje. Imamo Dejtonski sporazum, Aneks 4, Ustav, a znamo i da ga tumačimo", kazao je Kecmanović.

Na kraju razgovora Kecmanović je rekao da je dobro što su istovremeno krenuli da Srbima otmu i RS i Kosovo jer to jača srpsko nacionalno jedinstvo.

"Dva srpska predsjednika su u intenzivnom živom kontaktu, a sa njima je sve češće i patrijarh srpski. Dodik, koji je poznat po brzim i zapaljivim reakcijama, ovoga puta se neuobičajeno dugo nije oglašavao na Schmidtovu odluku. Znači da je dobro promislio odlučujući potez. Vučić, koji je opet poznat po odmjerenim izjavama, sada je oštro uzvratio: 'Ako Kosovo uđe u Savjet Evrope, Srbija će izaći!' I ne propušta da pored Srbije spomene i Republiku Srpsku", kazao je Dodikov savjetnik.

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...