NEŠIĆ SE NE SMIRUJE, REAGOVAO NA ISTUP NAŠE STRANKE: "Nisam ja šovinista, nego ste vi maliciozni, zlobni i prepuni mržnje"

"Da je liberalizam kroz istoriju shvatan kako ga doživljavate vi, Indijom bi i dalje vladali Britanci, a Afriku i Južnu Ameriku dijelilo bi nekoliko evropskih država", kaže Nešić.

  • Politika

  • 30. Mar. 2024  

  • 5

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratskog narodnov saveza (DNS) Nenad Nešić reagovao je na saopćenje Naše stranke, koja je Nešića kritikovala da je šovinista i pun mržnje, izjavivši "da je poniženje što u Ustavnom sudu BiH sjedi sudija koji je albanske nacionalnosti". 

Nešićevu reakciju na optužbe iz Naše stranke prenosimo u cjelosti:

"Gospodo iz 'Ne znam čije stranke' nisam ja šovinista, nego ste vi maliciozni, zlobni i prepuni mržnje. Vi koji biste željeli da budete liberali i podanici u isto vrijeme vrijeđate Bošnjake, Srbe, Hrvate i ostale koji žive u BiH ubjeđujući ih da su nesposobni i nedorasli da sami odlučuju o sebi, već da to treba da čine drugi“ poručio je Nenad Nešić, predsjednik DNS.

Vrlo precizno sam rekao da “predstavlja poniženje i uvredu za sve naše građane da im sude albanske sudije.

U BiH živi značajan broj Albanaca, i da će dići obje ruke ZA, da Albanac, državljanin BiH, bude sudija u Ustavnom sudu.
Hoćete li vi to učiniti? NEĆETE i to jasno kažete u svom sramnom saopštenju. Ali ću i danas i uvijek biti protiv toga da onaj koji nemaju državljanstvo BiH, bio on Albanac, Francuz i bilo koji drugi stranac sudi u BiH. Na Vaše ostale uvrede neću odgovarati,one govore o Vama i kao ljudima i kao političarima“ ističe Nešić.

Da je liberalizam kroz istoriju shvatan kako ga doživljavate vi, Indijom bi i dalje vladali Britanci, a Afriku i Južnu Ameriku dijelilo bi nekoliko evropskih država.

„BiH, kako razumijem, nije vam važno ko vodi. Važno je da ne vodimo mi koji u njoj živimo“ zaključio je Nešić

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...