SARAJEVSKI VATROGASCI SE BORE SA VATRENOM LINIJOM DUGOM DVA KILOMETRA: Ogroman požar prema Bjelašnici (VIDEO)

“Ovo je ogroman požar. Zapravo mi smo gasili jedan koji je bio u selu Ledići gdje je vatra došla do vikendica pa samo ga uspjeli nekako staviti pod kontrolu", kaže Nijaz Imamović

  • Hronika

  • 30. Mar. 2024  

  • 0

U Trnovu je zabilježeno nekoliko požara od kojih je jedan i dalje aktivan i to Dujmići, potvrdio je za N1 Nijaz Imamović iz Vatrogasne brigade Ilidža.

On je za N1 kazao da sa kolegama iz Trnova se trenutno bore sa ogromnim požarom dužine dva kilometra i to u selu Dujmići u Trnovu.

“Ovo je ogroman požar. Zapravo mi smo gasili jedan koji je bio u selu Ledići gdje je vatra došla do vikendica pa samo ga uspjeli nekako staviti pod kontrolu. Onda smo primijetili drugi požar koji je išao prema Igmanu i onda se uočio ovaj treći koji pokušavamo nadljudskim naporima ugasiti”, rekao je on za N1.

Imamović ističe da je ovo sasvim očito podmetnuti požar, namjerno izazvan i pozvao je MUP Kantona Sarajevo da u skladu sa svojim radnjama i mogućnostima nađe one koji su, kako kaže, požare podmetnuli.

Na kraju je Imamović pozvao građane da ne vrše paljevinu na otvorenom.

Dok vatrogasci spašavaju naselja, neko namjerno izaziva novi

Oko 15 sati na Bjelašnici izbio je požar koji je zahvatio ogromnu površinu.

Veliku borbu vode vatrogasne ekipe u Ledićima gdje spašavaju kuće od požara.

Trenutno se vodi borba i u mjestu Dujmovići gdje se pokušava presjeći linija kako se dalje ne bi širio prema naselju.

Situacija je alarmantna, vatrogasci traže da se u ovaj slučaj uključe i pripadnici policije jer dok se gasi jedan požar nedaleko od te lokacije neko izaziva novi. Ove informacije za Hayat.ba potvrdio je Nijaz Imamović, predsjednik Vatrogasnog društva Ilidža.

alt

"Dok gasimo ovaj požar, dok se borimo s ovom vatrenom stihijom neka dva kilometra dalje novi požar je podmetnut. Molim vas sve da apelujemo na građane i nadležne da poduzumaju mjere jer ovo su namjerne paljevine", govori za Hayat.ba Imamović.

U gašenju požara učestvuju ekipe Vatrogasnog društva Ilidža i Vatrogasnog društva Trnovo

"Požar koji je obuhvatio 250-300 dunuma u Ledićima likvidirali smo, na vrijeme smo spriječili jer je bio došao do vikendica. Kada smo taj požar spriječili po povratku vidjeli smo ovaj ogromni požar u mjestu Dujmovići tri-četiri kilometra od nas. Dolaskom na lice mjesta imali smo šta vidjeti. Ovo je još gori požar. Ali, dok ovo gasimo bore se vatrogasci jer je izazvan treći požar. Vatrogasci od sebe sve daju, nadam se da ćemo i ovaj požar staviti pod kontrolu", kazao je Imamović za Hayat.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...