ŠTA ĆE TO BITI: Dodik govorio o BiH, a nije spomenuo otcjepljenje

Republika Srpska se zalaže za poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, objavio je Dodik.

  • Mini market

  • 31. Mar. 2024  

  • 7

Predsjednik RS-a Milorad Dodik u svojim javnim istupima imao je, kao i mnogo puta do sada, zapaljivu retoriku prethodnih dana, naročito na sjednicama NSRS-a, no očito da se nešto promijenilo, jer se oglasio na društvenoj mreži X gdje nigdje ne spominje secesiju, otcjepljenje RS-a i slične stvari o kojima je neprestano govorio proteklih dana..

"Republika Srpska se zalaže za poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, onako kako je i napisano, a ne može prihvatiti nametanje neustavnih rješenja.  Svi koji tvrde suprotno, neka pročitaju Dejtonski sporazum i sve anekse i vidjeće koliko puta su prekršeni, ali nijednom od strane Republike Srpske. 

Ne možemo pristati na samovolju nelegalnog stranca da svojim odlukama suspenduje Ustavom propisanu obavezu parlamenta da donosi zakone. 

Tokom sedmice prisustvovao sam obilježavanju 25. godišnjice NATO bombardovanja SRJ u Prokuplju, kao i obilježavanju 32 godine od prvog masovnog stradanja Srba u Sijekovcu.

Prisustvovao sam i posebnim sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske, na kojima smo usvojili zaključke o našem djelovanju nakon pokušaja nametanja izmjena Izbornog zakona BiH od strane lažnog Schmidta, te usvojili Nacrt izbornog zakona Srpske", objavio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...