VUČIĆ O LETJELICI IZNAD SRBIJE: "Sljedeći put ćemo je srušiti"

"Ono jučer je bio balon ili veliki špijunski dron? Brzo je napustio prostor. Sljedeći put protuzračna obrana djelovati i srušiti letjelicu pa ćemo utvrditi čija je", rekao je Vučić. 

  • Regija

  • 31. Mar. 2024  31. Mar. 2024

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom obilaska aerodroma u Batajnici da bi drugi put trebalo srušiti letjelice koje se nađu u zračnom prostoru Srbije kao što je jučer bio slučaj, prenosi RTS.

Jučer je iznad Valjeva uočena nepoznata letjelica zbog čega je srpsko vazduhoplovstvo podiglo dva borbena aviona MiG-29.

"Ono jučer je bio balon ili veliki špijunski dron? Brzo je napustio prostor. Sljedeći put protuzračna obrana djelovati i srušiti letjelicu pa ćemo utvrditi čija je", rekao je Vučić. 

Vučić najavio i da će s predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom tokom predstojeće posjete Parizu razgovarati o nabavci borbenih aviona Rafale.

"Ako nećemo moći nabaviti Rafale, nabavit ćemo nešto drugo. Moramo voditi računa o regiji. Kao vojno neutralna zemlja moramo biti jači da bismo tu neutralnost mogli sačuvati", rekao je Vučić u Batajnici.

Predsjednik Republike Srpske također je prisustvovao obilasku aerodroma te je rekao da je Srbija sposobna obraniti svoje nebo i svoju teritorij te da je to veoma važno.

Dodik je rekao da je Banja Luka "ugurana u umjetnu tvorevinu koja se zove Oružane snage BiH" te da nema povjerenja u pojedine strukture koje se u BiH razvijaju.

"U percepciji svakog čovjeka u Republici Srpskoj je snaga vojne moći, a prije svega Srbije, čija je snaga sigurnost i za nas same", rekao je Dodik. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...