"ŽELJKA I NJENE ŽELJE": Mehmedović "objasnio" Cvijanovićki da se na crnu američku listu dolazi zbog kriminala i potkradanja naroda

"To što se Cvijanović osjeća pozvanom da reagira na činjenice koje sam iznio, reciklirajući stare karadzićevske i ratnohuškačke izmišljotine o mudžahedinima samo potvrđuje da sam apsolutno upravu kada kažem da novim talasom destabilizacije kao i svim opasnim akcijama Dodika, diriguju Beograd i Zagreb", napisao je, između ostalog, Mehmedović.

  • Politika

  • 31. Mar. 2024  31. Mar. 2024

  • 0

"Nije jasno Željki Cvijanović kako je ona na crnoj listi SAD, a ja nisam. Na listu američkih sankcija se dolazi, to je valjda svima osim njoj jasno, zbog kriminala, korupcije, potkradanja vlastitog naroda, a ne zbog učešća u odbrani države i naroda", napisao je danas na Facebooku predsjednik stranke "Naprijed" Šemsudin Mehmedović.

U nastavku svog posta, Mehmedović je napisao:

"To što se Cvijanović osjeća pozvanom da reagira na činjenice koje sam iznio, reciklirajući stare karadzićevske i ratnohuškačke izmišljotine o mudžahedinima samo potvrđuje da sam apsolutno upravu kada kažem da novim talasom destabilizacije kao i svim opasnim akcijama Dodika, diriguju Beograd i Zagreb.

Ciprizacija BiH, stvaranje zamrznute podjele države na zone kojima kontroliraju vanjski faktori, samo je jedna faza plana stvaranja velike Srbije i komadanja Bosne i Hercegovine.

Hrvatska i jeste lobirala za izborni zakon samo da bi pripojila Federaciju i uzela polovinu BiH po modelu medjunarodno priznatog Cipra, a Dodik i Vučić sanjanju da od RS naprave Sjeverni Cipar i misle da će ih čak i Turska u tome podržati.

Što se tiče, laži koje iznosi Cvijanović, one su samo nastavak dehumanizacije Bošnjaka, koja bi trebala biti dovoljno opravdanje za novi genocid. Za Cvijanović i njene političke šefove “mudžahedin” je bila i tek rođena Fatima Muhić žrtva genocida u Srebrenici, kao i civili žene i djeca spaljeni na živoj lomači u Višegradu.

Velika Srbija je mrtva kao Milošević, a živa kao i sve budale koje je sanjaju i još planiraju. Iz reakcije na moje stavove o nakani Dodika i Vučića da iskoriste nametanje izbornog zakona za ciprizaciju BiH u kojoj bi Hrvatska izlobirala u EU da je teritorij Federacije BiH jedina medjunarodno priznata BiH i bude primljena u EU, a RS ostala samoproglašena i van EU i poklonjena Srbiji, vidim da se najviše boji za sudbinu Sattlera koji očito “nabacuje” priliku Hrvatskoj i Čoviću da u EU nametnu opciju i plan da samo jedan dio BiH bude primljen u EU a dio, RS, ostane nepriznat i samoproglašen.

I najvećim budalama je jasno da i Srbija i Hrvatsku imaju isti cilj."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...