BJEŽI MU KADAR NA ZAPAD - U SARAJEVO: Alen Šeranić komentarisao odlazak radnika iz bolnice "Srbija"

"To sada nisu veliki brojevi", tješi se ministar u Vladi RS-a.

  • Mini market

  • 01. Apr. 2024  01. Apr. 2024

  • 1

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a rekao je da su već preduzete određene mjere radi rješavanja problema migracije zdravstvenih radnika u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, te da rukovodstvo bolnice ima podršku resornog ministarstva.

Alen Šeranić kaže da se taj problem pojavio u cijeloj regiji, a ne samo u ovoj bolnici.

"To sada nisu veliki brojevi, riječ je o dva ljekara i šest medicinskih sestara, te je rukovodstvo bolnice već preduzelo određene mjere kako bi se taj problem riješio, a definisali smo i određen slijed koraka", rekao je Šeranić novinarima u Banjoj Luci.

Kada je riječ o povećanju plata u zdravstvu, Šeranić je napomenuo da Ministarstvo kontinuirano radi na unapređenju društveno-ekonomskog položaja zdravstvenih radnika u skladu sa kapacitetima koje ima. "Godine 2018. ukupan mjesečni iznos koji se izdvajao za plate u zdravstvu bio je 24 miliona KM, a od januara taj iznos je 42 miliona KM", naveo je Šeranić, prenosi Srna. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...