TEHNO SAVJETI ZA KRPE OD MIKROVLAKANA: Kako očistiti ekran laptopa a da ga ne izgrebete? Slijedite ove upute...

Ekrani laptopa, tableta i računala će se prije ili kasnije zaprljati. Ako koristite ove metode, osigurat ćete da ih pri čišćenju ne oštetite.

  • HiTec

  • 01. Apr. 2024  01. Apr. 2024

  • 0

Ekrani prenosnih računara privući će prljavštinu i prašinu, bez obzira koristite li jedan od najboljih prenosnih računara s dodirnim ekranima ili računar na koji su nekako dospjeli ostaci hrane - postupak čišćenja nije nužno intuitivan.

Trebate li posebnu tekućinu za čišćenje? Koliko jako trljati? Čime trljate ekran? Čak ni korištenje vode za čišćenje zaslona prijenosnog računala nije nužno potpuno sigurno zbog prisutnosti minerala. Krpe od mikrovlakana

Ljudi koji nose naočale ili posjeduju fotoaparat itekako dobro znaju za ovaj mali alat. To je najbolji način za čišćenje leća fotoaparata ili naočala. Dizajnirane za uklanjanje prašine i krhotina bez stvaranja dlačica ili grebanja osjetljivih površina, krpe od mikrovlakana najbolji su start za čišćenje zaslona prijenosnog računala.

Šta god činili, nikad ne koristite ubruse ili maramice. Mogu se činiti mekani kada ispuhujete nos, ali su izuzetno grubi prema zaslonima sklonim ogrebotinama.

Prašina

Da biste očisti prašinu s ekrana prijenosnog računala slijedite ove korake:

1. Isključite prijenosno računalo. Ne samo da je tako sigurnije, već vam ugašen zaslon može pomoći da vidite prašinu.

2. Laganim pritiskom na zaslon krpom brišite ekran u jednom smjeru. Nemojte trljati ili brisati u krugovima, jer to može oštetiti zaslon ili samo pomaknuti čestice prašine.

3. Nastavite brisati zaslon dok ne nestane prašine.

Šta je s korištenjem četki za prašinu?

Ovo je također siguran način uklanjanja prašine ako je prašine jako malo.

Izbjegavajte proizvode u stilu perja koji jednostavno guraju prašinu u oblak.

Umjesto toga, pronađite onu koja skuplja prašinu, poput specijalnih krpa za prašinu, naglašava Digital Trends

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...