SALKIĆ PORUČIO SDP-OVCIMA: "Šutili ste i virili iz mišijih rupa tokom zasjedanja posebne sjednice NSRS-a čekajući da sve prođe"

"Danas ublehaši šetate Banja Lukom i pokazujete zečije srce kao da je nadljudska hrabrost šetati Banja Lukom nastavljajući da širite ublehu i obmanjujete građane ove zemlje", poručio je Salkić.

  • Mini market

  • 01. Apr. 2024  01. Apr. 2024

  • 4

Delegacija zvaničnika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine na svim nivoima danas je u posjeti Banjaluci.

Prilikom posjete klubu zastupnika SDP-a BiH u NSRS-u istaknuta je važnost glasa SDP-ovih zastupnika za cjelovitost Bosne i Hercegovine, te promoviranje ravnopravnosti i zaštite pravnog poretka države.

Među onima koji su bili u posjeti bili su čelnik sarajevskog SDP-a Adnan Šteta, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, ministar za raseljene osobe i izbjeglice Federacije Bosne i Hercegovine Nerin Dizdar

"Sudbina Bosne i Hercegovine je vezana za sudbinu SDP-a i obrnuto, sudbina SDP-a je vezana za sudbinu svakog grada i mjesta u Bosni i Hercegovini ili bez toga to više nije SDP",  poručio je ovom prilikom potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

Iz SDP-a su saopćili da je “Banja Luka jedna od sredina u Bosni i Hercegovini koja treba imati ključnu ulogu u ostvarenju razvojnih ciljeva Bosne i Hercegovine i stvaranju stabilnog društva ravnopravnih građana”.

Nakon šetnje SDP-ovaca Banjom Lukom oštro se oglasio Ramiz Salkić, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a.

Poručio je zastupnicima SDP-a da su umjesto šetnje trebali iskoristiti svoju priliku i govoriti u NSRS-u tokom zasjedanja i tu braniti interese građana Bosne i Hercegovine,

"Šetnja ne može amnestirati vašu šutnju i podanički odnos tokom zasjedanja jedanaeste posebne sjednice narodne skupštine. Tamo gdje ste trebali govoriti u interesu države i građana šutili ste kao miševi mekinjaši i virili iz mišijih rupa tokom zasjedanja posebne sjednice NSRS-a čekajući da sve prođe.

Danas ublehaši šetate Banja Lukom i pokazujete zečije srce kao da je nadljudska hrabrost šetati Banja Lukom nastavljajući da širite ublehu i obmanjujete građane ove zemlje", poručio je Salkić.

Dodao je da “Bošnjaci koji su ih birali i drugi građani na koje su posebno ponosni svakodnevno šetaju Banja Lukom i drugim gradovima u ovom entitetu i to smatraju normalnim dostignućem bez prijeke potrebe da se slikaju i prestavljaju to kao poseban čin hrabrosti”.

"To što ste željeli pokazati šetnjom bila je prilika da vaši predstavnici ustanu i kažu u Narodnoj skupštini suprostavljajući se seperatističkoj politici Milorada Dodika i njegovim sljedbenicima.

Mislite da će jedna slika i jedna šetnja u očima čestitih građana ove zemlje promjeniti stvarnu sliku vašeg podaništva u NSRS-u, poklonjenog četvrtog Dodikovog delegata u domu naroda Bosne i Hercegovine i izdaju interesa onih koji su vas birali da govorite u njihovo ime u NSRS-u, a ne da podanički šutite", poručio je Salkić.

Poslanici SDPa umjesto šetnje Banja Lukom trebali su iskoristiti svoju priliku i govoriti u NSRs tokom zasjedanja i tu...

Objavljuje Ramiz SalkićPonedjeljak, 1. travnja 2024.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...