VANREDNA SJEDNICA U GRADSKOJ UPRAVI TUZLE: Sa 50 na 3.000 KM povećane kazne za one koji...

(...) pale vatru na otvorenom.

  • Društvo

  • 02. Apr. 2024  02. Apr. 2024

  • 0

U Gradskoj upravi Tuzle, danas je održana vanredna sjednica Gradskog štaba civilne zaštite Tuzle radi sve učestalijih požara na području grada, odnosno u istočnom dijelu grada, na lokacijama Požarnica, Bojići i Trakilovići.

Na sjednici je donesen niz zaključaka s ciljem prevencije daljeg rasta nesavjesnog paljenja vatre od strane građana, a i onih koji imaju za cilj da ubuduće spriječe ovakve događaje.

Jedan od zaključaka sjednice je i prijedlog da se kazne za kršenje propisa o paljenju rastinja značajno povećaju, kako bi bile efikasnije u sprečavanju takvih djela.

Predložena minimalna kazna za ovo kršenje je 3.000 KM umjesto dosadašnjih 50 KM.

Kao jedan od ključnih problema istaknut je sinoćnji požar na lokaciji Bojići, koji je drugi požar u proteklih 10 dana.

Požar je zahvatio oko 20 hektara šume i ugrozio nekoliko objekata. Brzom intervencijom vatrogasaca i jedinica civilne zaštite požar je uspješno obuzdan, iako su minska polja otežavala situaciju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...