ŠTRAJK CARINIKA ZATVARA GRANICE GRČKE SA SUSJEDIMA: "Јedino što će biti dozvoljeno..."

(...) jeste prelazak granice pješke, mada se ne isključuje mogućnost da u slučaju stvaranja kolone automobila dođe do povremenog prolaska, ali na to bi se, prema navodima, čekalo satima.

  • Evropa

  • 02. Apr. 2024  

  • 0

Saobraćaj na graničnim prelazima iz Grčke ka susjednim zemljama biće obustavljen danas i sutra zbog 48-satnog štrajka grčkih carinika.

Kako makedonski mediji navode, navodno do 4. aprila nema ulaska u Grčku, te su izvori iz Saveza carinika poručili građanima koji su planiraju da otputuju u Grčku u ova dva dana - da odlože putovanje, prenosi Tanjug.

Zbog dvodnevnog štrajka carinika očekuje se potpuna obustava saobraćaja na graničnim prelazima iz i ka Grčkoj za kamione i sve vrste pošiljaka, a isto će važiti i za automobile.

Postoje izuzeci za kamione koji prevoze pošiljke koje se, zbog osjetljivosti, moraju odmah transportovati, a za automobile ako je riječ o pacijentima koji hitno odlaze na liječenje.

Јedino što će biti dozvoljeno je prelazak granice pješke, mada se ne isključuje mogućnost da u slučaju stvaranja kolone automobila dođe do povremenog prolaska, ali na to bi se, prema navodima, čekalo satima.

Kao što je navedeno, granični prelazi Bogorodica, Evzoni i Dojran zatvoreni su zbog štrajka grčkih carinika.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...