GORAN IVANIŠEVIĆ SAVJETUJE: "Novaku Đokoviću ne treba novi trener. Sad je sa savršenom osobom"

Beogradski teniser priprema se za Masters u Monte Carlu.

  • Zabava

  • 02. Apr. 2024  02. Apr. 2024

  • 0

Novak Đoković trenutno je bez trenera nakon što je raskinuo suradnju s Goranom Ivaniševićem. Đoković još nije objavio ko će naslijediti Ivaniševića, rekao je da možda nastavi dalje i bez trenera, ali uoči Mastersa u Monte Carlu trenira s Nenadom Zimonjićem, nekoć najboljim svjetskim igračem u parovima. Ivanišević je sada Đokoviću preporučio da Zimonjića zaposli kao stalnog trenera.

"Ne znam koliko će još Novak igrati, ovisi o njemu, ali mislim da je u ovom trenutku sa savršenom osobom - Zikijem. On je moj veliki prijatelj, prošli smo puno toga, volim ga, veliki je teniski stručnjak. Ipak, najvažnije u cijeloj ovoj priči je da on poznaje Novaka", rekao je Ivanišević u razgovoru za Sport Klub:

"Novaku sad ne treba novi trener, dok bi ga upoznao, on (Novak) bi poludio nakon deset dana, a taj trener bi se pitao šta se događa. Moja teorija je da Balkanac može trenirati svakoga, ali samo osoba s ovih prostora može trenirati Balkanca. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro radio s njim jer je on teniski vrlo inteligentna osoba. Puno mu je pomogao.

Ziki i ja smo se čuli, razgovarali smo i prije nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki savršen za Novaka. Može mu pomoći i u tenisu, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugačijim pristupom, što će za Novaka biti osvježenje. Ziki poznaje Noletov mentalitet, zajedno su bili u Davis Cup timu, Ziki je bio i izbornik."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...