ŠOK U SRBIJI: Bivši reprezentativac Bose i Hercegovine iznenada prekinuo nogometnu karijeru...

Van terena su ga pratila mnoge afere, a često je u centar pažnje dolazio zbog svog ponašanja.

  • Sport

  • 03. Apr. 2024  

  • 0

Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine 34-godišnji Ognjen Vranješ odlučio je da prekine karijeru u trenucima kada to niko nije očekivao.

Vranješ je prošlo ljeto pojačao superligaša iz Srbije ekipu Čukaričkog nakon što mu je propao transfer u redove Partizana.

Pred prošli meč protiv Novog Pazara Vranješ je trebao biti starter, ali kako piše sportal.blic.rs, upravo je pred tu utakmicu obavijestio čelnike Čukaričkog da prekida karijeru.

Ova odluka je sve iznenadila, ali ne zna se još da li je ovo definitivan prekid karijere ili je samo Vranješ uzeo pauzu.

Sa ekipom Čukaričkog Vranješ je imao ugovor do ljeta 2024. godine.

38 puta je nosio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, dok je deset puta nosio i dres mlade U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Van terena su ga pratila mnoge afere, a često je u centar pažnje dolazio zbog svog ponašanja.

Prvo je 2015. godine tetovirao granice manjeg bh. entiteta. Kasnije je tu tetovažu prepravio u sat, koji mu je naposlijetku i otkucao.

Godine 2018. na ruci je tetovirao čeničkog vojvodu i zločinca Momčila Đujića, nakon čega je i definitivno bio njegov kraj u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

U karijeri je između ostalog nosio dres Crvene zvezde, Sheriffa, Sporting Gijona, AEK.a, Anderelchta, Hatayspora...

Karijeru je počeo u banjalučkom Brocu gdje je prošao omladinske kategorije, igrao je i za prvi tim prije odlaska u Crvenu zvezdu u januaru 2009. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...