MINISTARSTVO ODBRANE CRNE GORE DEMANTOVALO HELEZA: "Nije tačno da se dronovi kamikaze proizvedeni u BiH ispituju..."

"Nije predviđena obuka upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane

  • Politika

  • 03. Apr. 2024  

  • 1

Ministarstvo odbrane Crne Gore reagovalo je na izjavu ministra odbrane BiH Zukana Heleza da se "dronovi kamikaze proizvedeni u BiH ispituju na poligonu u Crnoj Gori".

"Nije predviđena obuka upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

“Obavještavamo javnost da Planom bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Crne Gore i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, koji je u fazi finalnog usaglašavanja, nije predviđena ni jedna vrsta zajedničke obuke upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore.”

Ministarstvo odbrane Crne Gore demantovalo je izjavu ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza koju je dao u emisiji na Face TV 29. marta ove godine. Naime, Helez je tada kazao da će se “dronovi koji se upravo proizvode u fabrikama u BiH ispitivati na poligonu u Crnoj Gore i da u Crnoj Gori postoji poligon za to”.

“Obavještavamo javnost da Planom bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Crne Gore i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, koji je u fazi finalnog usaglašavanja, nije predviđena ni jedna vrsta zajedničke obuke upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore.

Svi oblici saradnje ministarstava odbrane dvije zemlje, kao što su opremanja, pripreme i realizacije bilateralnih sastanaka i drugih aktivnosti iz domena odbrane i upotrebe oružanih snaga između država, dogovaraju se i usklađuju kroz planove bilateralne saradnje”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...