"SB" ISPRED TUŽILAŠTVA KS: Predati osumnjičeni za bacanje bombe na kuću Irfana Čengića (FOTO)

Mirza Hasanbegović (1995) i Benjamin Aganović (1992) koji se sumnjiče za krivično djelo bacanja bombe na kuću Irfana Čengića kao i Vedada Deljkovića bit će zadržani u prostorijama tužilaštva 24 sata, te će u tom zakonskom roku postupajući tužilac odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor.

  • Hronika

  • 03. Apr. 2024  

  • 0

Dvojac sumnjičen za napad na kuću načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića danas su predati u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je za "Slobodnu Bosnu" glasnogovornica ove institucije Azra Bavčić.

Mirza Hasanbegović (1995) i Benjamin Aganović (1992) koji se sumnjiče za krivično djelo bacanja bombe na kuću Irfana Čengića kao i Vedada Deljkovića bit će zadržani u prostorijama tužilaštva 24 sata, te će u tom zakonskom roku postupajući tužilac odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Podsjećamo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine identificirali su i lišili slobode dvije osobe zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela – aktiviranja eksplozivne naprave u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Čengića u ulici Škaljin Sokak, izvršeno dana 01.04.2024. godine, saopćeno je iz MUP-a KS.

Dvojac iz Sarajeva lišen je slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Izazivanje opće opasnosti (član 323. KZ FBiH), te su prvo 24 sata proveli u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

Muškarci lišeni slobode se dovode u vezu i sa izvršenjem krivičnog djela aktiviranja eksplozivne naprave u ulici Kreštalica, izvršeno dana 26.03.2024. godine.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) saopćili su da nije bilo povrijeđenih, dok je došlo do oštećenja na dva stambena objekta i dva vozila. 

Čengić je informaciju o bacanju bombe podijelio na svom Facebook profilu gdje je napisao kako ga bacanje bombe na kuću u kojoj živi sa porodicom "neće obeshrabriti da nastavimo procese koje smo obećali narodu".

"Sinoć je na moju kuću, pred sehur, bačena eksplozivna naprava sa ciljem da se zastrašim, kako bih obustavio procese vraćanja državne imovine narodu od onih koji je uzurpiraju godinama", naveo je Čengić.

Čengić je na jučer održanoj konferenciji za medije poručio da ima određena saznanja o motivima napada, te je dodao i kako će sada imati policijsku zaštitu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...