OGLASIO SE OGNJEN VRANJEŠ: "Nije istina da sam završio karijeru, hvala Čuki!"

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i učesnik Mundijala u Brazilu 2014. godine želio je da se oglasi tim povodom.

  • Sport

  • 03. Apr. 2024  

  • 0

Ognjen Vranješ i Čukarički su sporazumno raskinuli ugovor, iskusni štoper je poslije 17 odigranih mečeva sada već bivši član ekipe sa Banovog brda.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i učesnik Mundijala u Brazilu 2014. godine želio je da se oglasi tim povodom.

“Imao sam dogovor sa ljudima iz kluba da budem ovdje do 1. aprila, pa da potom vidim šta i kako dalje. Odlučio sam, a naišao sam na razumijevanje svih u Čukaričkom, da je najbolje da u ovom trenutku prekinemo saradnju, zbog mojih privatnih razloga”, kazao je Ognjen Vranješ, koji je potom nastavio:

“Imam samo riječi hvale za ovaj klub, saigrače i ljude zaposlene u Čukaričkom. Isto mislim i o svim bivšim trenerima, želim ekipi sve najbolje, da se izbore za ponovni plasman u Evropu i da ostvari svoje ciljeve. Rijetko gdje sam se susreo sa ovolikim brojem mladih i talentovanih igrača, vjerujem da će ti momci u budućnosti imati velike karijere. Ko zna, možda i ponovo budem ovdje kao igrač, nikad se ne zna.”

Samim tim, Vranješ je i demantovao glasine da je završio karijeru. Podsjetimo, štoper rođen u Banjaluci 1989. godine posle nastupa u mlađim kategorijama i prvom timu Borca, igrao je još za Crvenu zvezdu, Napredak, Sheriff, Krasnodar, Alanyu, Elazigspor, Gaziantep, Sporting Gijon, Tom, atinski AEK, Anderlecht, Charlotte i Hatayspor.

Bio je član mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, potom i seniorski reprezentativac ove zemlje, za koju je nastupao 38 puta, bio je i učesnik Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

“Ne planiram još da završim karijeru, smatram da mogu da igram fudbal na visokom nivou. Sigurno je da ću sad malo odmoriti u narednom periodu, pa ćemo videti gdje će me put odvesti. Još jednom, želio bih da iskoristim priliku da se zahvalim svima u Čukaričkom, koji će u meni u narednom periodu imati velikog navijača”, zaključio je Vranješ.

Fudbalski klub Čukarički želi da se zahvali Vranješu za sve što je učinio za klub i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere. Ognjen će uvijek biti rado viđen gost na utakmicama svog Čukaričkog.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...