BOLJE "RAK" NEGO PAKT: Staša Košarac suprugu zaposlio u RAK BiH, a RS ostao bez...

U RAK BiH se „sudaraju“ supruge političara i funkcionera iz Republike Srpske.

  • Mini market

  • 03. Apr. 2024  03. Apr. 2024

  • 3

Supruga ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca dobila je posao u Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK).

Kako tvrde izvori portala Srpska.info, ona radi „u finasijama“ RAK-a.

Direktor RAK-a je Košarčev stranački kadar Draško Milinović, što je odgovor na pitanje kako je ministrova ljepša polovina završila na budžetu.

U pitanju je treća supruga Staše Košarca, Aleksandra Ivko, koja je od njega mlađa 17 godina. U braku su od oktobra 2021. godine, kada je Aleksandra na Instagramu objavila slike sa vjenčanja.

Kako tvrde izvori ovog portala, u RAK BiH se „sudaraju“ supruge političara i funkcionera iz Republike Srpske, jer ih je sve više zaposleno u toj instituciji nadležnoj za nadziranje zakonitosti rada elektronskih medija u BiH.

Po ugledu na Stašu žene u RAK-u su zaposlili i direktor policije RS Siniša Kostrešević, Boban Kusturić, direktor Helikopterskog servisa i Goran Selak, lider SPS.

Istovremeno, predstavnici RS u institucijama BiH nisu baš mnogo zainteresovani da zadrže uticaj u Savjetu RAK-a, te su treću poziciju, iz reda ostalih, ovaj put prepustili Federaciji.

Procedura imenovanja je prošla Predstavnički dom BiH, iz RS prolaze Zoran Žuža i Tanja Andrić od ukupno sedam članova ovog Savjeta.

SB/Srpska.info

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...